«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

31.10.12

Ο απο-φασισμένος κ. Σαμαράς,
ο κ. Δένδιας, ο κ. πετρουΛιάτσος κ.ά.κ.σ.
(*)

Λύκος και τορός : Κατά πως λέει μιά παροιμία «Τον λύκο τον βλέπουμε, τον τορό(**) γυρεύουμε;» Ανευλαβώς αφιερούται σε όσους αναλίσκονται σε σχοινοτενείς αναλύσεις περί της ανόδου -στις εκλογές και τώρα και στις δημοσκοπήσεις- του κόμματος των ...εγέρθητων. Οι κυβερνητικές πρακτικές όζουν φασισμού πολλά-πολλά χρόνια τώρα, οι ...εγέρθητοι μάς μάραναν; Οι πυώδεις πληγές προϋπήρχαν. Τώρα «απλώς» τα κακά σπυριά άρχισαν να σπάνε και χύνεται έξω το πύον.(***)
Προσκλήσεις παρέλασης : Πολλά σκωπτικά γράφτηκαν για τις προσκλήσεις που στάλθηκαν -σε μη ...μιάσματα προφανώς- για να παρακολουθήσουν (μόνον αυτοί!!!) κοντά στους «επισήμους» τις εδώ κι εκεί παρελάσεις για την επέτειο του "ΟΧΙ". Την ουσία όμως δεν είδα να την αποκαλύπτει κανείς: Με ποιά κριτήρια, από ποιόν "κατάλογο" διαλέχτηκαν αυτοί που προσκλήθηκαν;;; Είχαμε ακούσει παλιά ότι οι ασφαλίτικοι φάκελλοι θα καίγονταν... Αν έτσι έγινε, πώς οι κατά τόπους αρχές ξεχώρισαν τους ...αβλαβείς για τους «επισήμους» και τους προσκάλεσαν στις παρελάσεις;;; Αξίζει, νομίζω, μιά "επερώτηση" στη Βουλή για το θέμα αυτό.
Αίας... sorry... Δένδιας μηνύων : Ο υπουργός ...προστασίας μας από τους εαυτούς μας, αν έβρισκε καιρό από την σύλληψη και ...φιλοξενία μελαμψών ατόμων, θα έκανε μήνυση στην αγγλική εφημερίδα που παρουσίασε κάποια βασανιστήρια που έγιναν στην ΓΑΔΑ, διότι, λέει, ήταν όλα ψέμματα... Τώρα που και το εισαγγελικό πόρισμα φανέρωσε τα σχετικά, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτεί προτού υποβάλει την μήνυση και γίνουμε πάλι ρεζίλι διεθνώς;;;
Λιάτσου εγκώμιον : Γιατί τα βάζουν με τον κ. Λιάτσο;;; Ο άνθρωπος κάνει ακριβώς τη δουλειά που τον έβαλαν να κάνει. Όχι! δεν τον έβαλαν στην ΕΡΤ για να φέρει την Πετρούλα στην παρουσίαση των ειδήσεων... Για να διώξει τους μή αρεστούς τον έβαλαν. Κι αυτός -ανάμεσα σε διάφορα άλλα- έβαλε στον ...γύψο (σάς θυμίζει κάτι;;;) δυό δημοσιογράφους της ΝΕΤ, που αναρωτήθηκαν αν θα παραιτηθεί ο Δένδιας μετά το αίσχος των -εντοπισμένων πια- βασανισμών "προσαχθέντων"... Ήδη προηγουμένως είχε κουτσουρέψει την αρκούντως αντικειμενική εκπομπή τους. Φαίνονταν που το πήγαινε το πράμμα...
Μέντορες και ...μεντορισμένος : Καταπώς είχε δηλώσει ο κ. Αντ. Σαμαράς, ως "μέντορές" του είχε (γενικότερα) τον πρώτο Καραμανλή, τον ιδρυτή της αλήστου μνήμης ΕΡΕ δηλαδή και μετέπειτα ιδρυτή και της ΝΔ, και ειδικότερα τον Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα(****), τον και "ηπειρωτάρχη" αποκληθέντα, που «έλυνε και έδενε» επί ΕΡΕ, αλλά για την Ήπειρο ούτε μια ...τρύπα κάτω από την "Κατάρα" δεν θέλησε(*****) να κάνει... Και... «άμα κοιμηθείς με στραβό, το πρωΐ αλλοιθωρίζεις» δεν λένε;;; Τί περιμένατε λοιπόν από τον Σαμαρά μας;;; Να μη μοιάσει στους "μέντορές" του στην αυταρχική πρακτική;;; Ας όψονται οι βενιζελοκουβέληδες που τον έκαναν πρωθυπουργό... Διότι ο ελληνικός λαός παρά τα -χίλια και πανταχόθεν- εκβιαστικά διλήμματα ένα ...ψωρο-29% του έδωσε...
Λιστών απόνερα-βρωμόνερα : Συνελήφθη -επιτέλους!- ο Κώστας Βαξεβάνης. Στο ...πίτς-φυτίλι μάλιστα. Δεν σεβάστηκε, λέει, τα προσωπικά δεδομένα κάποιων εξω-καταθετών, τα οποία οι αλληλοδιάδοχοι υπουργοί οικονομικών, τόσο ο Παπακωνσταντίνου όσο κι ο Βαγγέλας, κρατούσαν επί μήνες πολλούς ως επτασφράγιστο μυστικό. Πιθανότατα προς "ιδίαν εκμετάλλευσιν"... Πονηρέψαμε Βαγγελογιώργο, δεν χάβουμε πλέον τις -αναιδέστατες- δικαιολογίες σας, ότι ...καιγόσαστε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων... Ακόμα και το παρδαλό κατσίκι γελάει εις βάρος σας...
Λύστε μου την απορία : Αφού ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι έχασε (ή κάτι τέτοιο...) το δισκάκι της Λαγκάρντ με τα ονόματα των ελλήνων εξω-καταθετών στην HSBC, πώς βρέθηκε μετά στα χέρια του διαδόχου του υπουργού, του Βενιζέλου; Και μάλιστα ...transform-ισμένο σε στικάκι;;;
Παρακαλώ βοηθείστε με, όποιος-όποια μπορεί, να ξαναβρώ τον ύπνο μου...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) κ.ά.κ.σ. = και άλλα κακά συναπαντήματα
(**) τορός = ίχνη, πατήματα
(***) Μιά ιστορική αναδρομή της καλλιέργειας του φασισμού από τους "ταγούς" μας θα (ξανα)κάνω σε επόμενο άρθρο μου. Μάλλον ΣΤΟ επόμενο, αν δεν έχει πέσει ο Σαμαράς ώς τότε, οπότε θα ασχολούμαστε με άλλα...
(****) Ο οποίος σημειωτέον "κανονικά" δεν λέγονταν ούτε Αβέρωφ ούτε Τοσίτσας, δανεικά ήταν αυτά τα επίθετα. Τον πατέρα του τον έλεγαν Σινιόσογλου και ήταν από το Περτούλι όχι από το Μέτσοβο. Μετσοβίτης ήταν ο παπούς του, ο ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ, όπως και ο επίσης ευεργέτης Μιχαήλ Τοσίτσας.
(*****) Ξέρω τί ακριβώς λέω με το "δεν θέλησε" αντί π.χ. να πώ "δεν μπόρεσε"... Αντιστέκονταν σθεναρά κατά πάσης ιδέας παράκαμψης του Μετσόβου! Ακόμα και την σήραγγα κάτω από την "Κατάρα" που είχε κατασκευάσει μια ιταλική εταιρεία ήδη από το 1975-76, άφησε αχρηστεμένη για χρόνια πολλά, ώσπου ήρθε η "Εγνατία" για να σπάσει την απομόνωση της Ηπείρου...

29.10.12

Μόνη σωτηρία ο πολιτισμός


Τον "Λωτοφάγο" {lotofagus.blogspot.gr} ίσως τον ξέρετε ήδη από τα "μπλογκ αλληλεγγύης" που παραθέτουμε στη διπλανή στήλη.
Το πρόσφατο άρθρο του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων μάς άρεσε ιδιαίτερα και το μεταφέραμε αυτούσιο και εδώ.
Τα σχόλια δικά σας.

Αυτή την ανάρτηση ήθελα να τη γράψω από τις αρχές του μήνα, όταν συνυπήρξα με παιδιά καλλιτεχνικών σχολείων στο ίδιο βαγόνι του μετρό, μετά την πρώτη πορεία τους προς τη Βουλή. Ακολούθησε και δεύτερη, την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα παιδιά διαμαρτύρονται, επειδή το Υπουργείο αποφάσισε να μην μισθώνει πλέον πούλμαν για τη μεταφορά τους στα σχολεία.
Ο θεσμός των μουσικών σχολείων είναι ένα από τα ελάχιστα καλά πράγματα που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ. Λειτούργησε από το 1988 μέχρι σήμερα χωρίς σοβαρά προβλήματα, χάρη στο μεράκι των καθηγητών και το πάθος αυτών των ταλαντούχων παιδιών. Το 2004 προστέθηκαν και τα καλλιτεχνικά σχολεία. Σήμερα, τα σχολεία και των δύο κατηγοριών σε όλη την Ελλάδα είναι 39. Τα 5 από αυτά βρίσκονται στο Νομό Αττικής: στους δήμους Ιλίου, Παλλήνης, Γέρακα, Αλίμου και Πειραιά.*

Άκουσα για πρώτη φορά τον όρο, όταν γράφτηκε στο μουσικό γυμνάσιο Παλλήνης ένας φίλος και συμμαθητής της κόρης μου. Το παιδί ήταν αφρικανικής καταγωγής, αλλά έγινε δεκτό όπως και τα άλλα, με μόνο κριτήριο το ταλέντο του στη μουσική. Πολύ αργότερα, η κόρη γνωστής μας οικογένειας διορίστηκε σε μουσικό σχολείο της επαρχίας και μιλούσε με ενθουσιασμό για αυτό.
Φέτος, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, αποδυναμώνονται ακριβώς αυτά που η πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ να προσφέρει στους πολίτες, σε αντάλλαγμα για τους φόρους τους: η Υγεία και η Παιδεία. Όχι απλώς η Εκπαίδευση (ο θεός να την κάνει!), αλλά η Παιδεία.

Ναι, ξέρω τι σκέφτεστε: "εδώ καταργούνται σχολεία, χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικών χάνονται, επισκευές δεν γίνονται, πετρέλαιο δεν υπάρχει κι εσύ μας μιλάς για... τριαντάφυλλα;" Μα, η Τέχνη ομορφαίνει τη ζωή. Ακονίζει το μυαλό και εξευγενίζει το χαρακτήρα μας. Χωρίς αυτήν είμαστε πειθήνια υποζύγια. Η μουσική μάς κάνει να ονειρευόμαστε, η τοιχογραφία (ελληνιστί γκράφιτι) κάνει τον γκρίζο τοίχο ενδιαφέροντα, το θέατρο μας προβληματίζει, ο χορός μάς ταξιδεύει.

Χωρίς την Τέχνη, οι αισθήσεις μας πέφτουν σε νάρκη κι οι αντιστάσεις μας αμβλύνονται. Η Τέχνη ήταν πάντα η χαρά και η παρηγοριά των λαών. Από την Αλταμίρα μέχρι το Ακρωτήρι της Σαντορίνης, ο άνθρωπος εξιστορούσε τη ζωή του ζωγραφίζοντας. Από τον Παρθενώνα μέχρι την Όπερα του Σύδνεϊ και την Κόκκινη Πλατεία,  ο δημόσιος χώρος χρειάζεται κτήρια με αξία για τους πολίτες.
Την Τέχνη βάζουν στο στόχαστρο οι δικτατορίες. Με το "Μεγάλο μας τσίρκο" ο λαός τραγουδούσε και συνειδητοποιούσε ότι τα ψωμιά της Χούντας ήταν μετρημένα. Από τον Πινοτσέτ μέχρι τον Χομεϊνί και από τη Σαουδική Αραβία μέχρι την Ονδούρα, οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι διώκονται ανηλεώς, διότι όλα τα αυταρχικά καθεστώτα φοβούνται την Αλήθεια και την Ομορφιά. 

Δεν είναι τυχαίο που, κατά την πασοκική παντοκρατορία, τα καψουροτράγουδα, το τσιφτετέλι και τα πρωινάδικα επικράτησαν: εξέφραζαν τα αμόρφωτα μικρομεσαία στρώματα, τα οποία ανέρχονταν ταχύτατα, επιβάλλοντας τη δική τους αισθητική και χυδαιότητα.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε γύρω και μας απελπίζει: ο σταρχιδισμός, η αδιαφορία για τον δημόσιο χώρο, η καταστροφή σε κάθε διαδήλωση κτηρίων που ομορφαίνουν ακόμα το κέντρο της πόλης, η λανθασμένη εκφορά των ελάχιστων λέξεων που χρησιμοποιούμε, η αποφυγή της ευθύνης και της δράσης για οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει πιο υποφερτή τη ζωή μας, ο φόβος εξαιτίας της άγνοιας, η αναζήτηση του σωτήρα ή του πατερούλη.
Σήμερα άκουσα διαφήμιση για μια ιστοσελίδα αγοραπωλησιών. Το σύνθημα ήταν ότι στην κρίση ο καθένας παλεύει μόνος του! Δηλαδή αυτό ακριβώς που μας κάνει να νιώθουμε τώρα μετέωροι. Μην παλέψεις, μην οργανωθείς, μην βοηθήσεις, μην αναρωτηθείς για τίποτε. Πούλα στο ίντερνετ το παλιό σου κινητό, για να εξασφαλίσεις το επιούσιο γεύμα. Τα συγχαρητήριά μου στο διαφημιστικό γραφείο!
Εκείνα τα παιδιά στο βαγόνι του μετρό, λοιπόν, δεν σπρώχνονταν, δεν ούρλιαζαν, δεν έκαναν πλάκες στον πιο κοντό ή τον πιο άσχημο, όπως κάνουν όλα τα άλλα λυκειόπαιδα που έχω δει στο τρένο. Συζητούσαν ζωηρά και γελούσαν, αλλά δεν προκαλούσαν τους επιβάτες. Είχαν πολιτισμό (άγνωστη λέξη), κάτι σπάνιο σήμερα.

Την ίδια μέρα, δύο από αυτά είχαν προσκληθεί στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο. Με εντυπωσίασαν η άριστη γνώση των ελληνικών και η συγκροτημένη σκέψη τους. Σκέφτηκα με μια δόση ζήλιας πως δεν μπορούσα να εκφραστώ τόσο άνετα όταν ήμουν στην ηλικία τους. Μιλούσαν με αγάπη για τα σχολεία τους, για τους καθηγητές που τους διδάσκουν τα γενικά μαθήματα, για τις πολλές επιπλέον ώρες, που αφιερώνουν στην Τέχνη χωρίς να βαρυγκομούν.
Και στη Θεσσαλονίκη έγινε πορεία
Ο κοινωνικός μας ιστός διαλύεται. Είχε στηριχτεί στα δάνεια, στη φοροδιαφυγή και στους διορισμούς. Στο χρήμα, δηλαδή. Μόνη ελπίδα για τη συγκόλλησή του σε άλλη βάση είναι ο Πολιτισμός. Αυτός που τόσο λοιδωρήθηκε και ταπεινώθηκε στην Πασοκική 30ετία. Διότι τα λαμόγια δεν έχουν πολιτισμό.
Ούτε οι οικονομολόγοι του LSE ούτε οι απόφοιτοι του Harvard που ακούνε με κατάνυξη τις διαλέξεις του ΓΑΠ μπορούν να μας σώσουν. Μόνη μας ελπίδα να επανεφεύρουμε όσα αξίζει κανείς να υπερασπίζεται.  Κι αυτά τα δροσερά ταλαντούχα παιδιά μπορούν να αποτελέσουν τη μαγιά για την πολιτιστική αναγέννηση. Διότι ξέρουν να υπερασπίζονται αυτά που αγαπούν. Δεν παραιτούνται, δεν απογοητεύονται, δεν χάνουν το χαμόγελό τους. Μας αφορά ο αγώνας τους. Πρέπει να γίνει δικός μας. Είναι τα τριαντάφυλλα που θα ομορφύνουν ξανά τη ζωή μας.

27.10.12

Η κότα με τα τρία πόδια(*)

Ο κ. Κ. κοίταζε τη ζωγραφιά που είχε κάνει η ανεψιά του.
Έδειχνε μιά κότα που πετούσε πάνω από την αυλή.
Γιατί η κότα έχει τρία πόδια; ρώτησε ο κ. Κ.
Μα οι κότες δεν μπορούν να πετάξουν..., αποκρίθηκε η μικρή καλλιτέχνις,
... της χρειάζεται λοιπόν ένα τρίτο πόδι για να πάρει φόρα.
Χαίρομαι που ρώτησα, είπε ο κ. Κ.
- - - - - - - - - - - - - - -
(*) Από τις "Ιστορίες του κ. Κόϋνερ" του Μπέρτολντ Μπρέχτ, εκδόσεις "ΘΕΜΕΛΙΟ", που αναδημοσιεύουμε κάθε τόσο στο ειδικό μπλογκ: brecht51173.blogspot.gr
Ο Μπρέχτ δεν είχε βάλει τίτλο σ' αυτήν την ιστορία.
Οι εκδότες της ελληνικής έκδοσης έβαλαν ως τίτλο της το: «Ο κ. Κ. και η ζωγραφική της ανηψιάς του».
Εμείς προτιμήσαμε το ...ψαχνό ως τίτλο. 

26.10.12

♬«Γειάσου Σαμαρούλα μ', ρούλα μ΄, ρούλα μ'(*)
Γειά σου Σαμαρούλα μ', άσε μας !
Πάρ' τα μπογαλάκια σ', λάκια σ', λάκια σ'
στο σπιτάκι σ' πάγαινε...»♬

Προχτές στην πρωϊνή ζώνη της τηλεόρασης κυριαρχούσε, εκ μέρους της ΝΔ, ο γνωστός Άδωνις. Χτές στην ΝΕΤ ήταν ο τσεκουροφόρος Βορίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Σήμερα στον "Σκάει", εκ μέρους της ΝΔ, στο "πάνελ" ήταν ο Πλεύρης...
Εύγε! Αντωνάκη που σε ελάχιστο χρόνο κατάφερες να ...προσχωρήσει η ΝΔ στους -πρώην αλλά επιφανείς...- εκπροσώπους του "ΛΑΟΣ"...
Όμως ίσως ο λόγος να είναι ότι οι πρώην -σκληροί- ΛΑΟΣίτες, αφού δεν υπουργοποιήθηκαν, έχουν ελεύθερο χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι «επιφανείς» της ΝΔ είναι πολύ απασχολημένοι με το ...θάψιμό μας...
Γιατί μας φοβερίζουν {π.χ. Στουρνάρας: «Θα πεινάσει κόσμος»...} συνεχώς και αδιαλείπτως ότι αν δεν σκύψουμε το κεφάλι, αν δεν δεχτούμε αδιαμαρτύρητα την «εσωτερική υποτίμηση»  {λέγε με: εξαθλίωση} που έχουν συνυπογράψει τα συνεταιράκια από τον Φλεβάρη, τότε θα ...πτωχεύσουμε, θα αναγκαστούμε να κάνουμε "στάση πληρωμών".
Γιατί, ρε «κύριοι», μάς φοβερίζετε, όταν ΗΔΗ έχετε κάνει "στάση πληρωμών" προς όλους τους έλληνες στους οποίους χρωστά μεγάλα ποσά το Δημόσιο. Κάπου 8 δίσ., λέει, χρωστάτε και δεν πληρώνετε...
Το υπο-οθόνιο {και κάποιες φορές ...καταχθόνιο} μήνυμα σήμερα το πρωί στην ΝΕΤ, στην εκπομπή που ασχολούνταν με τις επιθέσεις θεούσων και ...εγέρθητων σε θέατρο, αναρωτιόταν: «Έχει ανάγκη από τον Εισαγγελέα ο Θεός;».
Εύκολη η απάντηση: Βεβαίως και δεν έχει! Τί θεός θα ήταν, άν είχε ανάγκη προστασίας...
Τα σκοτεινά συμφέροντα όμως, τα οποία {εκόντες ή άκοντες κάποιοι, αδιάφορο...} εξυπηρετούν έχουν, ως φαίνεται, την ανάγκη του.
Κι εμείς έχουμε ανάγκη Εισαγγελέα για να τιμωρήσει τις παράνομες -φασιστικής άλλωστε έμπνευσης- πράξεις τους...
Σε αστυνομικό κλοιό όλο το πολιτικό συνονθύλευμα {που μάς κατάντησε όπως μας κατάντησε...} γιόρτασε σήμερα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους, το 1912.
Σε ακτίνα 2 χλμ, λέει, δεν υπήρχε ...ρουθούνι θεσσαλονικιώτικο... πλην κάποιων ειδικώς «προσκεκλημένων» του Υπ. Βορείου Ελλάδας, που είχαν πιστοποίηση ότι δεν είναι ...μιάσματα.
Γιατί, ρέ παιδιά τόσο πολύ;;; Γιατί 2 χιλιόμετρα; Απ' όσο ξέρω τα ...γιαούρτια δεν φθάνουν πάνω από 10-15 μέτρα, όταν τα πετάς... Και τα νεράντζια, άντε να φτάσουν τα 30 μέτρα... Με μιά ζώνη 50 μέτρων δηλαδή οι «επίσημοι» θα ήταν ασφαλείς από ρίψεις του ενθουσιασμένου πλήθους...
Γιατί να γινόμαστε ρεζίλι αποκλείοντας τόσο μεγάλη ακτίνα;;;
Ο γνωστός Μπάμπης, πρώην επαναστάτης {αν δεν το πιστεύετε, ρωτείστε τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, σύντροφό του, και σύμβουλο του Σαμαρά, καιρό τώρα} "κραύγασε", φωνητικώς και εντύπως, ότι για την "ανάπτυξη" μάς χρειάζεται «άλλου τύπου αγορά εργασίας».
Μήπως, Μπάμπη μας, τα μπέρδεψες;;; Μήπως ήθελες να πεις «άλλου τύπου ανεργία»;;; Που πάνω σ' αυτήν θα στηριχθεί όλη η ανάπτυξη των κερδών των «επενδυτών», στους οποίους θα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα σε λίγο;;;
Για ξανασκέψου το. Πάντα εσύ ήσουν σκεπτόμενος {το συμφεροντάκι σου ως παπαγαλάκι...} άνθρωπος...
+ = + = + = + = + = +
(*) Δεν χρησιμοποίησα το "ορίτζιναλ" όνομα -Δημητρούλα- διότι σήμερα είναι η γιορτή του Αγ. Δημητρίου και φοβάμαι πως θα πλακώσουν θεούσες με μπρατσαράδες εγέρθητους χρυασυγουλίτες και θα με πλακώσουν στο ξύλο για προσβολή του θρησκεύματος (τους).

25.10.12

«Θέλημα ...θεού» κι ο βιασμός...
σύμφωνα με στέλεχος του Ρόμνεϋ...

Όχι! δεν το είπε έτσι ακριβώς ο άνθρωπος.
Είπε πως επειδή η ζωή αρχίζει με την ένωση σπερματοζωαρίου και ωαρίου (δηλαδή την ΕΙΣΒΟΛΗ του πρώτου στο δεύτερο... για να είμαστε ακριβείς), και επειδή τα της ζωής -και όχι μόνον... για το μικρό μυαλό του- κανονίζονται από τον θεό (του), άρα, αν προκύψει εγκυμοσύνη μετά από βιασμό, δεν πρέπει να επιτρέπεται στην παθούσα να κάνει έκτρωση.
Διότι, λέει, ήταν «θέλημα θεού» να γίνει η γονιμοποίηση... να προκύψει έμβρυο...

Είναι γνωστό πόσο εκτεταμένη είναι η θρησκοληψία στις ΗΠΑ.
Και όχι μόνον βέβαια στις ΗΠΑ... Διότι κι εδώ είχαμε τις «Αθανασίες του Αιγάλεω», είχαμε το 1/3 της «τίμιας ζώνης» που περιφέρονταν για να προσκυνηθεί από κάνα-δυό πρωθυπουργούς μας και άλλους, είχαμε εικόνα της Παναγίας που,  για να την προσκυνήσει, κουβαλήθηκε εκ Ρωσίας μεγάλος "ηγέτης" και πολλά άτομα, εν Αθήναις, ξενυχτούσαν και ξεροστάλιαζαν στις ουρές για τον ίδιο λόγο...
Αλλά και, μόλις προχτές, ο κ. Σαμαράς στον ...θεό εναπόθεσε την οικονομική ανάκαμψη της χώρας...
Είναι γνωστό ότι σε κάμποσες από τις Πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται να διδάσκεται στα σχολεία η θεωρία της εξέλιξης των ειδών. Ακόμα σήμερα, εν έτει 2012... εν εικοστώ πρώτω αιώνι...
Είναι τέλος γνωστό ότι πολλοί πολιτικάντηδες παγκοσμίως, πολιτικοί διεφθαρμένοι ώς το κόκκαλο {κατά την μία ή την άλλη έννοια...} εκμεταλλεύονται αυτή τη θρησκοληψία -χριστιανική, μουσουλμανική, ινδουϊστική, ταοϊκή, σιντοϊστική, εβραϊκή ή άλλη...- για να αποσπάσουν ψήφους που θα τους φέρουν στην πολυπόθητη -και τόσο προσοδοφόρα συνήθως- εξουσία.
Αλλά όχι κι έτσι, βρε παιδί μου!
Όχι τόση βλακεία!
Να μην καταλαβαίνουν ότι τέτοιες αντιλήψεις αντιστρατεύονται και υπονομεύουν το θρησκευτικό συναίσθημα κυρίως, που πάνε να εκμεταλλευτούν!!!
Να μην καταλαβαίνουν ότι θα γίνουν ο περίγελως και έτσι θα χάσουν ψήφους αντί να κερδίσουν;;;

Δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο "άνθρωπο του Ρόμνεϋ", δεν ξέρω αν είναι ένας από τους «βαράτε όπου νά 'ναι κι ότι ψήφους αρπάξουμε, αρπάξαμε» ή -απλώς...- ένας μεγάλος βλάκας.
Νομίζω όμως ότι τέτοιου είδους αντιλήψεις, περί «θελήματος θεού» εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο της καλλιέργειας αισθημάτων εθελοδουλείας, τόσο προσοδοφόρων για τους "από πάνω"...
Είναι τα αντίστοιχα του "κισμέτ", της μοιρολατρείας (στην οποία οφείλεται η ΤΕΡΑΣΤΙΑ εξάπλωση της αστρολογικής απάτης), του «σφάξεμε αγά μ' ν' αγιάσω»...

Αν είναι «θέλημα θεού» να γεννηθεί το από βιασμό προελθόν έμβρυο, τότε και ο ίδιος ο βιασμός ήταν «θέλημα θεού». Και οι συνθήκες που δημιούργησαν τον βιασμό ήταν «θέλημα θεού». Και που δολοφονήθηκαν τόσοι αμερικανοί πρόεδροι ήταν «θέλημα θεού»...
Και το να κυβερνήσει την χώρα ο ...Ρόμνεϋ θα είναι «θέλημα θεού».
Οπότε γιατί να καταξοδεύονται να κάνουν εκλογές;;;
Ας άφηναν τον ...θεό να αναδείξει τον Ρόμνεϋ "πλανητάρχη" χωρίς να ξοδευτεί ούτ' ένα δολλάριο... Όπως γινόταν κατά κόρον (κι ακόμα γίνεται σε κάποιες χώρες...) με τους «ελέω θεού» βασιλείς...

Όλα είναι «θέλημα θεού»... Μόνο που τα κάνουν άνθρωποι...
Όμως το θέμα πέρα από την προφανή γελοιότητά του έχει νομίζω βαθύτερες προεκτάσεις.
Σε άλλη όμως "ανάρτησή" μου θα ασχοληθώ μ' αυτές.

24.10.12

«Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη!!!...»
«...Am Ende etwas bleibt immer hægen!»

ΟΧΙ ! ο πρωθυπουργός μας κ. Σαμαράς δεν συμπλήρωσε την στομφώδη κατάληξη του «μηνύματός» του με την υπόλοιπη φράση του τίτλου... αυτή είναι του υπουργού προπαγάνδας(*) του Χίτλερ, του διαβόητου Γκαίμπελς, από το πλήρες "δόγμα" του:
«Ψεύδεσθε, ψεύδεσθε, ψεύδεσθε... στο τέλος πάντα κάτι μένει»...
Μιλώντας στον ενικό(**) πάντα {«κοιτάζω μπροστά, προχωράω μπροστά, θα κρατήσω σταθερά το τιμόνι»...} μάς διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το νέο μνημόνιο, την οικονομική συνταγή που -όλοι πιά... ακόμα κι η Λαγκάρντ του ΔΝΤ...- αναγνωρίζουν δημόσια ότι είναι αποτυχημένη αφού προκαλεί
ΥΦΕΣΗ, ΥΦΕΣΗ, ΥΦΕΣΗ.
Αποτυχημένη όμως είναι, αν δεχτούμε ότι ο στόχος τους είναι αυτός που ισχυρίζονται ότι είναι...
Διότι αν σκεφτούμε την πραγματικότητα, αυτό που καθημερινά αποκαλύπτεται ότι είναι ο στόχος τους, τότε η συνταγή της "εσωτερικής υποτίμησης", η συνταγή της πλήρους εξαθλίωσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού για να μην αντιστέκεται στα σχέδιά τους, τότε είναι ΑΠΟΛΥΤΑ επιτυχημένη!!!
Σκεφτείτε π.χ. ποιά θα είναι η κύρια συνέπεια του να φορολογηθούν όλα τα χωράφια -ιδίως τα ακαλλιέργητα!- όπως είπαν ότι σχεδιάζουν.
Να φορολογηθούν ακόμα και τα κληρονομημένα στρεμματάκια του πατέρα-παππού-πρόσπαππου στα χωριά και τα νησιά μας... που στέκουν, χρόνια και χρόνια, ρημάδια. Κανείς όμως (ή σχεδόν κανείς... εντάξει...) δεν τα πουλάει. Και να τα πουλήσει τί θα πιάσει δηλαδή;;;
Αφού προγραμμάτισαν (και το συνεχίζουν ...ακάθεκτοι...) το ξεπούλημα της δημόσιας γής και πόρων, τώρα θα φορολογήσουν και τα ιδιωτικά χωράφια για να δημιουργήσουν κίνητρο ξεπουλήματος και αυτών στους ...«επενδυτές»...
Διότι οι σημερινοί «επενδυτές» δεν έχουν την υπομονή εκείνου του -μακαρίτη πια- καπετάνιου που αγόραζε σιγά-σιγά συνεχόμενα χωράφια στην Πύλο για να φτιάξει ξενοδοχειακό συγκρότημα...
Υ.Γ. 
Πού αλλού νομίζετε ότι στόχευε η "πρόταση" του τροϊκανού λακέ να ...εκκενώσουμε τα νησιά που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους;;;
Αν δεν ρίξουμε την τρικυβέρνηση της καταστροφής με ένα βροντερό "ΟΧΙ" στην μεγάλη μας επέτειο (όπως κάναμε πέρσυ με τον ...αλήστου μνήμης Γ.Α.Π.) να είστε σίγουροι ότι την "πρόταση" θα την επαναφέρουν ως ΑΠΑΙΤΗΣΗ στο επόμενο μνημόνιο...
- - - - - - - - - - -
(*) τώρα την έχουν μασκαρέψει διότι δεν ήταν politically correct. Tώρα οι λακέδες της προπαγάνδας αποκαλούνται "σύμβουλοι επικοινωνίας"...
(**) οι σύμβουλοί του στην προπαγάνδα φαίνεται πως του έχουν πει ότι η χρήση του ενικού δίνει την εντύπωση μεγάλου ηγέτη... Δεν είναι ο μόνος όμως... Να είμαστε δίκαιοι! Κι ο Φώτης τον ενικό χρησιμοποιεί. Και άλλοι...

14.10.12

Βεβαίως και πρέπει να τα εκκενώσουμε
(παρατήστε τις «πατριωτικές» κορώνες...)
τα -σχεδόν...- ερημονήσια
εφαρμόζοντας με συνέπεια
(επιτέλους μιά φορά κι εμείς...)
το τόσο διαδεδομένο αντικοινωνικό "δόγμα"

«ο χρήστης πληρώνει»!

Μιά χαρά τα είπε το κατά Παντελή Μπουκάλα {ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13-10-12} «χαμηλόβαθμο στέλεχος του τεχνικού επιτελείου της τρόϊκας» και πολύ καλά έκανε που το ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός μας.
Μόνο που δεν κατάλαβα γιατί περιορίστηκε στον αριθμό "150 κάτοικοι" -που κάν δεν είναι στρογγυλός...- αντί, ας πούμε, χίλιοι (1.000) κάτοικοι, που θα έδινε ασφαλή, μόνιμη λύση στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης για επιδότηση άγονων γραμμών, ελικόπτερα που κάθε τρείς και λίγο πετάνε για να παραλάβουν αρρώστους, δασκάλους για ελάχιστους μαθητές, παπάδες για ελάχιστους πιστούς κλπ κλπ κλπ.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ
Ένα κομματάκι του φασίστα μέσα μας κάθε τόσο κραυγάζει «ο χρήστης να πληρώνει, όχι εγώ» και -στην πλειοψηφία μας, δυστυχώς, νομίζω...- αυτό έχει κυριέψει το μυαλό μας.
Ο φασισμός είναι το τελικό στάδιο του φόβου, η καταφυγή του φοβισμένου ατόμου, και ο φόβος είναι η φυσιολογική προέκταση του "ένστικτου επιβίωσης". Αυτά είναι η αρχέγονη πηγή του ατομισμού, του εγωϊσμού.
Και τότε μεν, στο στάδιο διαβίωσης/επιβίωσης στη ζούγκλα, είχε λόγο ύπαρξης τέτοια συμπεριφορά.
Αργότερα όμως, όταν αρχίσαμε να αποχτάμε μυαλό και το ένστικτο οδήγησε κάποιους σε άλλο δρόμο, στη δημιουργία κοινωνικών ομάδων, κοινωνίας, δεν έχει πλέον κανένα -ανθρώπινο- νόημα.
Αφήστε τους κρετίνους του φριντμανισμού να λένε...
Άλλοι ήταν κρυπτοφασίστες χωρίς ίσως να το ξέρουν {Ρήγκαν, Θάτσερ κ.ά. αλλά και οι σύγχρονοί μας εντός και εκτός Ε.Ε.} και άλλοι ήταν ανοιχτά φασίστες και το χαίρονταν... Λέγε με "Πινοσέτ", "Βιντέλα" κλπ
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ...:
Το άμεσο αποτέλεσμα της ΣΥΝΕΠΟΥΣ εφαρμογής του "δόγματος" «ο χρήστης πληρώνει» θα ήταν:
1. Για σχολεία, δασκάλους να μην πληρώνουν όσοι είναι άτεκνοι ή έχουν μεγάλα παιδιά {όπως ο πληκτρολογών με την μικρότερή του να είναι 32} αλλά μόνον όσοι έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Και ο πρακτικότερος τρόπος εφαρμογής του "δόγματος": Άμεση κατάργηση των δημόσιων σχολείων και πανεπιστημίων, πλήρης ιδιωτικοποίηση, δίδακτρα παντού.
Ο χρήστης πληρώνει...
2. Για ναούς και ιερείς, όποιας θρησκείας, να μην πληρώνουν όσοι δηλώνουν άθεοι {όπως ο πληκτρολογών από πεντηκονταετίας} αλλά μόνον οι υπόλοιποι, λιγότερο ή περισσότερο πιστοί.
Ο χρήστης πληρώνει...

3. ΟΛΟΙ οι δρόμοι να έχουν διόδια. Και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι! Μόλις βγαίνεις από την πόρτα του σπιτιού σου δηλαδή, να πληρώνεις διόδιο... έστω πεζός. Φθείρεις τα πεζοδρόμια!
Ο χρήστης πληρώνει...
4. Το νερό να τιμολογηθεί όχι με "ανταποδοτικό τέλος", όπως τώρα, αλλά κανονικά σαν το εμφιαλωμένο (άντε... μείον το κόστος του μπουκαλιού...)
Ο χρήστης πληρώνει...
5. Άτομα ΜΗ ασθενούντα  {όπως ο πληκτρολογών που μέχρι σήμερα, στα 73 του, έχει αρρωστήσει τρεισήμισυ φορές όλο κι όλο - δυό μπαλονάκια, ένα ΟΠΟ, μισή ουρολοίμωξη...} να μην πληρώνουν χαράτσι για τους αρρωστιάρηδες ή απρόσεκτους. Όλα τα νοσοκομεία να γίνουν ιδιωτικές κλινικές ή "ιατρικά κέντρα". Αυτό ήδη εφαρμόζεται -ως δοκιμή...- με το εισιτήριο που καθιέρωσαν...
Ο χρήστης πληρώνει...
6. Τα Δικαστήρια να καλύπτουν τους μισθούς των δικαστικών και τα άλλα έξοδά τους από τις χρηματικές ποινές που θα επιβάλουν στους παρανομούντες. Αυτό ήδη εφαρμόζεται -κάπως... ως δοκιμή μάλλον...- με το παράβολο που καθιέρωσαν για να ξεκινήσει κάποια δίωξη "κατ' έγκλησιν"...
Ο χρήστης πληρώνει...
7. Το ίδιοι κι οι αστυνόμοι: Να πληρώνονται από τους άτακτους και όχι από τους καλούς, τους συμμορφωμένους! Και όσοι από μάς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με κακοποιούς, ας πληρώσουν "σεκιουριτάδες"...
Ο χρήστης πληρώνει...
8. Τάλε-κουάλε θα γίνει και για τις φυλακές: Να συντηρούνται από την περιουσία (και την καταναγκαστική εργασία... γιατί όχι;;;) των έγκλειστων. 
Ο χρήστης πληρώνει...
9. Άμ! ο στρατός;;; Να πληρώνεται από όσους ανατριχιάζουν, όταν σκέφτονται ότι μπορεί να βρεθούν υπό την κυριαρχία κάποιου εχθρού. Πολλοί νομίζω θά 'ναι αυτοί που θα πούνε «δεν πληρώνω... δεν με νοιάζει σε τίνος την κυριαρχία θα είμαι υπό»...
Ο χρήστης πληρώνει...
10. Το κράτος εντέλει να μαζεύει φόρους μόνον για να πληρώνει τους μισθούς και τα "έξοδα παραστάσεως" όσων νομοθετούν. Ελάχιστους φόρους δηλαδή...
Ο χρήστης πληρώνει...
Πολύ χαίρομαι που η φορολογία μου θα μειωθεί τόσο... Στο ελάχιστο...
Πόσο διαφορετικά νομίζετε ότι είναι στην ουσία αυτά
από τις κραυγές (και την "πρακτική"...) των ...εγέρθητων;;;
Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...
Άρθρο 4§5 του Συντάγματος: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»
Με ταυτόσημη διατύπωση σε όλα μας τα Συντάγματα από το 1827... και μηδέποτε εφαρμοσθέν...
Είναι πολύ ...γλυκείς οι έμμεσοι φόροι, οι φόροι κατανάλωσης, οι φόροι χρήσης, ο διαβόητος ΦΠΑ αλλά και άλλοι, για τους ασκούντες εξουσία. Γιαυτό και τους επεκτείνουν και τους αυξάνουν συνεχώς, εφαρμόζοντας το ακριβώς αντίθετο, αντισυνταγματικό βέβαια...: Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους!
Είναι πολύ ...γλυκείς οι έμμεσοι φόροι, τα ποικίλα "χαράτσια".
Και γιατί εισπράττονται πολύ ευκολώτερα από τους άμεσους, τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας, αλλά ΚΥΡΙΩΣ γιατί προάγουν τον ατομισμό, την διάσπαση της κοινωνίας σε άτομα που «κοιτάνε την πάρτη τους»...
Έτσι με την εκτεταμένη και σχεδόν πλήρη εφαρμογή του "διαίρει και βασίλευε" μάς κυβερνούν, μάς εκμεταλλεύονται, μάς απομυζούν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια ή κόπο...
Από ελάχιστες περιπτώσεις {για τις οποίες είναι εύκολη η αιτιολόγηση ότι πρόκειται για "γούστο", παραξενιά, "χόμπυ"...} έχουν επεκτείνει το «ο χρήστης πληρώνει» παντού. Το ίδιο κι ο φτωχός, το ίδιο ο εύπορος, το ίδιο ο πάμπλουτος...
Από το «γιατί να πληρώνουν οι καρπενησιώτες για την κατασκευή της "ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ" των ηπειρωτών»όπως δημόσια αναρωτήθηκε πριν 2 χρόνια στην τοπική τηλεόραση ο, πολιτικός μηχανικός παρακαλώ και ...σοσιαλιστικών κατευθύνσεων, τότε πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου, από άλλες τέτοιες γνώμες που ακούγονται {και προάγονται από κάποια ΜΜΕ - Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου...} όπως...
«γιατί να πληρώνει όλη η Ελλάδα για να επιδοτούνται τα εισιτήρια των αθηναίων;» 
ή το «γιατί να πληρώνουμε για άγονες γραμμές νησιών εμείς οι στεριανοί;»
ή το «γιατί να πληρώνουμε οι παραγωγικοί βόρειοι για τους ...τεμπέληδες νότιους»
υπάρχει νομίζετε μεγάλη απόσταση μέχρι την "εκκένωση" των νησιών που πρότεινε ο τροϊκανός;;;

Έχει σπαρθεί καλά, ποτίζεται καλά και αναπτύσσεται συνεχώς η αντικοινωνική νοοτροπία. Διότι ΑΥΤΗ τους συμφέρει.
Όχι εμάς όμως. Για μάς καταστροφή είναι. Ας ανοίξουμε τα μάτια.

12.10.12

Eυτυχώς είναι εντελώς
απο-φασισμένοι

Αυτό το καινούριο τους, περί εκδίωξης των νηπίων μεταναστών από τα νηπιαγωγεία, αυτή η κτηνώδης -σαν τη "μούρη" τους- έμπνευση, ίσως λειτουργήσει ως η «σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει».
Άμ' είναι και κείνος ο φασιστοφέρνων Σκυλ-ιανίδης(*), που έστειλε έγγραφο στους Δήμους να του παραδώσουν απογραφή νηπίων και βρεφών κατά εθνικότητα!!!
Τί να του πείς;;;
Τέτοιος ήταν, τέτοιος είναι.
Ευτυχώς τόσο οι ...εγέρθητοι του «αδελφού» κόμματος(**) Χ.Α., όσο κι ο ίδιος κι κάποιοι άλλοι σαμαρικοί είναι εντελώς απο-φασισμένοι.
Κι αποκαλύπτονται όσο πάει και πιό καθαρά.
Μπας και κάποιοι καταλάβουν κάποτε ποιούς ψήφισαν.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
(*) αυτός που, ως υπουργός, το βράδυ μετά τη δολοφονία του μαθητή Γρηγορόπουλου από απο-φασισμένο ΜΑΤατζή, πήγε σε σκυλ-άδικο, να διασκεδάσει τη θλίψη του ο άνθρωπος, και την άλλη μέρα στο γήπεδο, να χουλιγκανίσει ως άνθρωπος...
(**) από νεοδημοκράτη έχει λεχθεί αυτός ο χαρακτηρισμός...

10.10.12

Μιά εικόνα, χίλιες λέξεις...

Το ..."Ζάππειο XIV" της δείχνει και την κατατρόμαξε;;;
Θου, λαέ, φυλακήν τω στόματί μου...
Καραδοκεί ο Δένδιας
να μού τραβήξει μιά «προληπτική προσαγωγή»
στις 28 Οκτώβρη, πριν την παρέλαση,
διότι σκέφτομαι είτε να παρελάσω με μαύρο περιβραχιόνιο
είτε νά κάνω "κεφαλή αριστερά" προς τους αναπήρους του 1940
αντί
 "κεφαλή δεξιά" προς τους «επισήμους»...

είτε να σηκώσω κάνα διαμαρτυρικό πανώ,
είτε να φωνάζω με ντουντούκα αντιδιαφθορικά συνθήματα,
είτε να πετάξω κάνα γιαούρτι, νεράντζι, μπουκάλι νερού 
ή ό,τι άλλο υγειινό και άκακο μού βρεθεί...

«Η σοβαρότερη απειλή είναι εσωτερική»

Αναδημοσιεύω άρθρο του Νίκου Γ. Ξυδάκη στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ":
Η λίστα Λαγκάρντ απέδειξε με εκπλήσσουσα ενάργεια την αναξιοπιστία και την ανειλικρίνεια της πολιτικής ηγεσίας. Γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί καταφεύγουν συχνά σε κατά συνθήκην ψεύδη, ιδίως όταν διακυβεύεται η επανεκλογή τους, αλλά πρόκειται συνήθως για υποσχέσεις και εξωραϊσμό, για παχιά λόγια. Τόση συγκάλυψη, τόση απόκρυψη, τόσα χυδαία ψέματα και αλληλοαναιρέσεις, έως και καρφώματα, τόσες πολλές γελοίες δικαιολογίες, όπως όσα συνόδεψαν την αναζήτηση της χαμένης λίστας, δεν υπήρξαν στην προ κρίσεως πολιτική ιστορία.
Θλιβεροί πρωταγωνιστές, οι υπουργοί Οικονομικών της κρίσιμης τριετίας της χρεοκοπίας, οι κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος: ο τρόπος που χειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ δείχνει κατ’ αναλογίαν με ποια σοβαρότητα και αίσθηση ιστορικής ευθύνης χειρίστηκαν την κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας. Αναλόγως θλιβεροί οι δευτεραγωνιστές, οι ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, οι αδιάφθοροι και έμπειροι ελεγκτές της κυκλοφορίας χρήματος: πρώτη τους έγνοια πώς δεν θα δυσαρεστήσουν τους προϊσταμένους τους υπουργούς, για να παραμείνουν στη θέση τους, και όχι πώς θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Αλγεινή εντύπωση ειδικώς προκαλεί η άγαρμπη οχύρωση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέως κ. Διώτη πίσω από δικολαβικούς ισχυρισμούς περί «ρουφιανολίστας», προκειμένου να δικαιολογήσει την αδράνεια και τις παραλείψεις του ιδίου και του υπουργού του. Ωσάν ο κ. Διώτης να καταδικάζει τις έκνομες ενέργειες των κουτόφραγκων ομολόγων του, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το ίδιο ερευνητικό υλικό στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, εντόπισαν φοροφυγάδες και εισέπραξαν φόρους και πρόστιμα.
Παράβαση καθήκοντος, αθέμιτη ολιγωρία, ίσως και απιστία, είναι ό, τι έρχεται στον νου του εμβρόντητου πολίτη, αυτού που πλήττεται από την ανεργία, την υπερφορολόγηση και την κατάρρευση των προνοιακών δομών. Και περιφρόνηση του δημοσίου συμφέροντος. Πολιτικοί ηγέτες και δημόσιοι λειτουργοί, διαπλεκόμενοι έως ασφυξίας μεταξύ τους, συγκαλύπτουν τους ισχυρούς του χρήματος, και κυρίως περιφρονούν έργω και λόγω τον λαό και το κράτος που ορκίστηκαν να υπηρετούν.
Ωστε η μεγαλύτερη, η διαρκής απειλή για το δημόσιο συμφέρον και για το ίδιο το πολίτευμα, τον πολύτιμο ηθικό πυρήνα της δημοκρατίας, δεν είναι ο ξένος παράγων, οσοδήποτε αλαζονικός· δεν είναι η καγκελάριος Μέρκελ, φερ’ ειπείν, κατά της επισκέψεως της οποίας διαδηλώνουν σήμερα οι Ελληνες. Η σοβαρότερη απειλή, η διαρκής νόσος, είναι εσωτερική: είναι οι ψευδόμενοι και ολιγωρούντες Ελληνες ηγέτες, οι ανώτατοι λειτουργοί και οι συγκαλυπτόμενοι νομείς του χρήματος και της εξουσίας· αυτοί που συμπεριφέρονται ως εχθροί του λαού, του λαού τους.

9.10.12

Η αλήθεια να λέγεται!
Τσίπρας προς ...μερκελόφρονες και μή

Αναδημοσιεύω από το tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου:
Καθώς η Άνγκελα Μέρκελ θα καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα, θα βρει μια Ελλάδα στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης. Το 2008 και το 2009 η εξέλιξη αυτή ήταν ένα παράπλευρο αποτέλεσμα της διεθνούς  χρηματοπιστωτικής κρίσης. Από τότε όμως η περαιτέρω ύφεση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής  λιτότητας που επιβάλλεται από την Τρόικα των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και τις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις.

Η πολιτική αυτή καταστρέφει τον ελληνικό λαό, ειδικά τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τη νεολαία. Η ελληνική οικονομία μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 22%, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν απωλέσει το 32% του εισοδήματός τους και η ανεργία αγγίζει για πρώτη φορά το 24% με την ανεργία των νέων στο 55%. Η πολιτική λιτότητας έχει επιβάλει περικοπές σε επιδόματα, την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και έχει οδηγήσει στην περαιτέρω κατάρρευση του περιορισμένου κοινωνικού κράτους που είχε απομείνει μετά τη νεοφιλελεύθερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
 


Σύμφωνα με το επιχείρημα της κυβέρνησης  η πολιτική λιτότητας είναι η μοναδική που εγγυάται την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Φυσικά ισχύει το αντίθετο. Είναι ακριβώς αυτή η πολιτική που εμποδίζει την ελληνική οικονομία να επανέλθει σε τροχια ανάπτυξης. Η λιτότητα δημιουργεί ένα καθοδικό σπιράλ ύφεσης και αύξησης του χρέους που οδηγεί τόσο την Ελλάδα όσο και τους δανειστές της στην καταστροφή.


Όλα αυτά είναι απολύτως γνωστά τόσο στην ελληνική  όσο και στις ευρωπαϊκές  πολιτικές και οικονομικές  ελίτ, συμπεριλαμβανομένης της κας Μέρκελ, οι οποίες, παρόλα αυτά, επιμένουν στην επιβολή παρόμοιων προγραμμάτων σε όλες τις χώρες που αντιμετώπιζουν προβλήματα που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Γιατί όμως επιμένουν δογματικά σε αυτην την καταστροφική οικονομική και πολιτική συνταγή; Εμείς θεωρούμε ότι ο στόχος τους δεν είναι η επίλυση της κρίσης χρέους, αλλά η δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού κοινωνικού πλαισίου σε όλη την Ευρώπη που βασίζεται στην φθηνή εργασία, την απορύθμιση της αγοράς εργασίας, τις χαμηλές δημόσιες δαπάνες και τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Και για να επιτύχει αυτή η στρατηγική χρησιμοποιεί μια μορφή πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού, που στοχεύει να πείσει ή να εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους να αποδεχτούν τα πακέτα λιτότητας χωρίς αντίσταση. Η πολιτική του φόβου και του εκβιασμού που ακολουθείται στην περίπτωση της Ελλάδας εικονογραφεί σαφώς  αυτή τη στρατηγική.
 


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σέβεται τον μέσο Ευρωπαίο φορολογούμενο από τον οποίο ζητείται να σηκώσει στην πλάτη του δάνεια σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα από τα δάνεια αυτά, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ελλάδα, μεταφέρονται απευθείας σε έναν δεσμευμένο λογαριασμό  για την αποπληρωμή των δανείων, ενώ τα  τυχόν υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για  την ανακεφαλαιοποίηση των σχεδόν χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών. Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μισθούς και συντάξεις, για την αγορα φαρμάκων  και την χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Και φυσικά η προϋπόθεση για την εκταμίευση των δόσεων των δανείων είναι η επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας που παραλύει την ελληνική οικονομία και αυξάνει την πιθανότητα της χρεοκοπίας. Αν υπάρχει κίνδυνος για τους Ευρωπαίους να χάσουν τα χρήματά τους, αυτός δημιουργείται από τη λιτότητα.
 


Η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει τώρα. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο που θα βαθύνει την ολοκλήρωσή της. Το σχέδιο αυτό όμως πρέπει να αμφισβητήσει το νεοφιλελευθερισμό, οδηγώντας τις Ευρωπαϊκές οικονομίες στην ανάκαμψη, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων και όχι τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των χρεοκοπημένων τραπεζιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι αφοσιωμένος σε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά είναι και ο μοναδικός που μπορεί να αναστήσει το Ευρωπαϊκό όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
 


Αυτό το σχέδιο μπορεί να επιτύχει μόνο αν οι λαϊκοί αγώνες αλλάξουν ριζικά τον συσχετισμό δύναμης. Και αυτοί οι αγώνες έχουν ξεκινήσει ήδη, οδηγούν στην ενίσχυση της Αριστεράς και των κινημάτων αντίστασης σε όλη την Ευρώπη και κρατούν ζωντανές τη δημοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία και την αλληλεγγύη, τις πιο σημαντικές αξίες της ευρωπαϊκής πολιτικής παράδοσης. Είναι αυτές οι αξίες που πρέπει να υπερισχύσουν. Διαφορετικά η Ευρώπη θα επιστρέψει σε ένα σκοτεινό παρελθόν που πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας για πάντα.
 

Αλέξης Τσίπρας - Πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

7.10.12

Νέο "θαύμα" της Ιδιωτικής Υστεροβουλίας!!!

Ο έμπορος τυριών -στον οποίο ξεπούλησαν την "ΔΩΔΩΝΗ" μας για 21 εκατομμύρια ευρά- χρωστούσε ήδη στην εταιρεία 11 εκατομμύρια από τυριά που είχε πάρει και δεν τα είχε πληρώσει!
Οπότε για το Δημόσιο Ταμείο υπήρξε η ...τεράστια ωφέλεια των 10 εκατομμυρίων ευρών.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια πόση υπήρξε η ωφέλεια για τα ταμεία των συνεργασθέντων σε αυτό το νέο έγκλημα, αυτών που το μεθόδευσαν και το υπέγραψαν. Ίσως το μάθουμε κάποτε... Από αποκαλύψεις σε κάποιο ξένο δικαστήριο...
Όπως και να το δείτε όμως ήταν ένα ακόμα "θαύμα" της Ιδιωτικής Υστεροβουλίας, λάτρης της οποίας, ως γνωστόν, είναι και η καγκελλάρια που μάς κουβαλιέται μεθαύριο για να υποστηρίξει, λέει, τους διεφθαρμένους ξεπουλητές, ώστε να συνεχίσουν ενδυναμωμένοι το ...λυμεωνάρεστο έργο τους.

6.10.12

«Έκτροπο» ο στρατηγός με τη ντουντούκα;;;

Τί κακό έχει μιά ντουντούκα;;; Δυναμώνει ηλεκτρονικά τη φωνή και βοηθάει να ακουστεί κανείς. Πού είναι το πρόβλημα;;;
Αν δηλαδή ο στρατηγός έβγαινε να μιλήσει στους "εισβολείς" με το παραδοσιακό χωνί, τα γνωστά άθλια παπαγαλάκια δεν θα τον κατηγορούσαν ως οπισθοδρομικό;;;
Ή μήπως θεωρούν ότι δεν έπρεπε καθόλου να κατεβεί κάτω αλλά να τους υποδεχτεί σε καμμιά αίθουσα συσκέψεων, από αυτές που χρησιμοποιούνται για να κανονίζονται οι μίζες που πέφτουν σε ΚΑΘΕ ΜΙΑ αγορά όπλων;;;
Μάλλον όμως ...ξέσκισαν την ντουντούκα για να κρύψουν το ΜΕΓΑΛΟ έκτροπο να είναι εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από τους ξένους ...«επενδυτές», στους οποίους κάποια παλιότερη ...έκτροπη κυβέρνησή μας έχει ξεπουλήσει τα ναυπηγεία...
§ Η ντουντούκα ήταν «έκτροπο» ή μήπως, ας πούμε, ο Παπαδήμος που έκανε το -θανατηφόρο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία- "κούρεμα", το οποίο σε άρθρο του, λίγους μήνες πριν διοριστεί πρωθυπουργός, είχε χαρακτηρίσει ως καταστροφικό;
§  Η ντουντούκα ήταν «έκτροπο» ή μήπως, ας πούμε, το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα της Ενισχυμένης ΔΥΣαναλογικής, που παρήγε και στήριξε το φαύλο πελατειακό κράτος των πρασινογάλαζων διεφθαρμένων που τώρα παριστάνουν τους σωτήρες μας από το χάλι που οι ίδιοι δημιούργησαν;;;
§ Ο Σαμαράς πάντως δήλωσε, με τον γνωστό «αποφασιστικό» του στόμφο και το λαϊκίστικο στυλάκι του, ότι «δεν θα γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι».
Μα εγώ είχα ακούσει ότι ο φράχτης που ξεκίνησε ο Παπουτσής(*) στον Έβρο έχει τελειώσει. Πώς «ξέφραγο αμπέλι» λοιπόν;;;
Άσε που και στην Ομόνοια πάλι συλλάβανε καμμιά τρακοσαριά από τρεις χιλιάδες μελαμψούς "προσαχθέντες"... Πώς «ξέφραγο αμπέλι»;;;
Από την αρχή του Δένδιου Δία πάντως μόνον δυόμισυ χιλιάδες "παράνομους" μετανάστες έχουν απελάσει. Κάπου χίλιους διακόσιους κάθε μήνα δηλαδή.
Σωθήκαμε!
Αν μείνει η κυβέρνηση κι ο Δένδιας ...διακόσιους μήνες (17 χρόνια δηλαδή... για να σάς διευκολύνω...) θα τους έχουν διώξει όλους...
Ποιούς νομίζουν ότι κοροϊδεύουν οι αλήτες;;;
§ Μαζί με τ' άλλα τα κακά θα μάς επιπέσει και η ...καγκελάρια.
Για να στηρίξει τον Σαμαρά έρχεται, όπως έγραψε η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ή μήπως για να δει αν είναι σε καλή κατάσταση η ...Ακρόπολη, ώστε να αξίζει κάτι όταν ...ιδιωτικοποιηθεί με ξεπούλημα σε καμμιά ΚΡΑΤΙΚΗ γερμανική εταιρεία(**);;;
Αν αληθεύει η πληροφορία της "Κ.", το σκέφτηκε καλά ο Αντωνάκης που τήν κάλεσε;;; Για στήριξη του Σαρκοζύ είχε επισκεφτεί το Παρίσι η καγκελάρια, στις αρχές του χρόνου. Και είδαμε τις προκοπές του... Τάλε-κουάλε ..."μητσοτάκης" η κυρία.
§ ΟΧΙ ! Για την λίστα των 1991 δεν θα γράψω τίποτε! Διότι και το δικό μου όνομα πρέπει να είναι μέσα... «Φιλαράκι» ο Βαγγέλας(***) για να μέ προστατεύσει την έκρυβε μάλλον.
Το 1972, στο Aarau, κατάθεσα δεκαοχτώμισυ εκατομμύρια(****). Λογικά πρέπει να είμαι μέσα.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) Πού βρίσκεται αυτή η ψυχή;;; Καιρό έχουμε να την ακούσουμε.
(**) όπως έγινε με τον ΟΤΕ παλιότερα... Ας πάψουμε να χάφτουμε τις μπούρδες περί του κράτους ως κακού επιχειρηματία... Τά 'χουμε πει πολλές φορές αυτά. Το κράτος ΤΟΥΣ είναι μπάχαλο, όχι το κράτος γενικά...
(***) Από το 1977 στην "Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία" των Μαγάκη-Τσάτσου-Πρωτοπαπά... Μετά, εκτός του Πρωτοπαπά (του Χαράλαμπου, όχι του άλλου...) και εμού, ΠΑΣΟΚοποιήθηκαν όλοι... και χάλασαν.
(****) ...Χιλιοστά της δραχμής: 100 ελβετικά φράγκα. Σε ένα μήνα ο ταχυδρόμος έφερε ένα χαρτάκι που έλεγε ότι ο λογαριασμός μου είχε μειωθεί στα 97 φράγκα. Σε δύο μήνες άλλο που έλεγε ότι είχε μειωθεί στα 94 κ.ο.κ. Σε τρία χρόνια, μού τα είχαν φάει τα λεφτάκια μου οι βρωμοελβετοί. Ως "συντήρηση" του λογαριασμού μου...