«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

29.9.11

Τόν βρήκαμε τον Πάγκαλο
...απένταρο τον κακομοίρη!

Εμφανίστηκε πάλι στο "προσκήνιο" και δήλωσε σε εφημερίδα ότι δεν έχει να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας...
Πώς επιβιώνουν όλοι τούτοι οι καραγκιόζηδες, ώ! συνέλληνες;;;
Γιατί δεν τούς έχουμε εξαποστείλει τόσα χρόνια;;;
Ανέντιμοι, αποτυχημένοι, φαταούλες αλλά και ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ...
Κι όμως όχι μόνον συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο της απομύζησης και εξαθλίωσης της κοινωνίας και των πολιτών αλλά βγαίνουν και κάνουν προκλητικώτατες εξυπνακίστικες δηλώσεις...
Τί γιαούρτια και αυγά κλούβια...
«Γουδί» χρειάζεται.
Επειγόντως!

25.9.11

Αυτά τα τέλη, ας είναι το τέλος τους
ή...
αγγλιστί: Let this toll be their tomb

Με τον παραπάνω ελληνικό τίτλο έλαβα μιά πρόσκληση για απόψε στην Πλατεία από μιά φίλη και συναγωνίστρια και σκαρφίστηκα το αντίστοιχο αγγλόφωνο "σλόγκαν".
Όλα μαζί τά «προώθησα» με το παρακάτω κείμενο:
«««««««««««««««««««
...και αγγλιστί βγάζει "ρίμα" !!!!
Let this toll be their tomb
Διαδώστε το για νά 'χουμε και συμμετοχές αγγλόφωνων...
Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που έχουν αγοράσει σπίτια, σπιτάκια ή σπιταρώνες (που πληρώνουν ΔΕΗ) και τούς αφορά(*)...
Κι ας τό κάνουμε και πανώ για να "γράψει" στις κάμερες.
Καλό μας κουράγιο
και
καλή αντάμωση στην Πλατεία
απόψε στις 7
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) προσωπικά δεν πληρώνω καμμιά "ΔΕΗ"... Και στο πατρικό λέω να βάλω καμμιά γεννητριούλα...
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
«Καπάκι» βρήκα ένα κείμενο του Γιάννη Καλαϊτζή {www.gianniskalaitzis.gr} στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", το οποίο αποδίδει άριστα κατά την γνώμη μου την τρέχουσα "φάση", και θεώρησα σκόπιμο να τό ...αποθέσω κι εδώ:
Η συναίνεση, η συνεργασία, η σύμπραξη είναι απαραίτητες για τη διάσωση του πολιτικού καθεστώτος της χώρας και την παραγωγή κωμωδιών.
Πράγματι, όπως μας παρουσιάζουν την οικονομική κατάσταση εγκυρότατοι αναλυτές και διακεκριμένοι επιστήμονες, για να διατηρηθεί η έννομη τάξη, αλώβητος ο κοινωνικός ιστός και ακέραιο το πολιτικό σύστημα, οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων οφείλουν να συνεργαστούν στενά, οδηγώντας τις πατριωτικές δυνάμεις του έθνους στην αναδημιουργία, όπως ακριβώς συμβαίνει στην ευτράπελη αφήγηση, στις κινηματογραφικές φάρσες ή στη θεατρική μπουφονερία. Το σενάριο είναι απλό: Εφαρμόζουμε τον μύθο της Βαβέλ στην ελληνική εκδοχή του.
Αγαπητοί αναγνώστες, αυτοί που εμφανίζουν τους εργαζόμενους Ελληνες ως τεμπελχανάδες, χαραμοφάηδες, απατεώνες και αχαΐρευτους, αγνοούν ευτυχώς ότι ο πρωτοπόρος του νεοελληνικού θεάτρου Δημήτρης Βυζάντιος (ψευδώνυμο του Κ. Χατζή Ασλάνη) μετέτρεψε τον δυσοίωνο μύθο του «πύργου της Βαβέλ» στη γελαστή «Βαβυλωνία» του θεατρικού μας ρεπερτορίου. Εκείνη η ζοφερή παράδοση του ανθρώπινου μόχθου, της αλαζονείας, της αποτυχημένης συνεργασίας και της συνενοχής παρουσιάστηκε και παρουσιάζεται από τους ντόπιους θιάσους σαν εορταστικό ξεφάντωμα μεθυσμένων πατριωτών, εντούτοις αλλόγλωσσων. Η ασυνεννοησία, η παρεξήγηση και το ποτό προηγούνται και ακολουθούν οι αστείοι καβγάδες, οι άστοχοι πυροβολισμοί και οι γελοίες ανακρίσεις. Μια ξεκαρδιστική μεταμόρφωση του βιβλικού πύργου σε μπεκροκανάτα, που για τον εβραιοχριστιανικό πολιτισμό της Μέρκελ και του κ. Πάγκαλου ακούγεται σαν ύβρις αλλά δεν το ξέρουν. Θα το χρησιμοποιούσαν σαν επιχείρημα εναντίον των «αγράμματων φουστανελάδων».
Και ο Βυζάντιος δεν ήξερε από θέατρο. Ηταν αγιογράφος! Την σκηνική οικονομία της «Βαβυλωνίας» την οργάνωσαν ηθοποιοί. Κατάλαβε εντούτοις (ο Βυζάντιος) πως η ευκαιριακή σύμπραξη είναι ιδανικός καμβάς για το στήσιμο μιας κωμωδίας. Αυτό ακριβώς που σπρώχνονται να πράξουν οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς επειδή «η χώρα βυθίζεται στα χρέη και διασύρεται διεθνώς, το πολιτικό σύστημα καταρρέει, ο λαός ζει έναν εφιάλτη και βαδίζουμε προς τη βέβαιη πτώχευση».
Πάνω σε αυτόν τον καμβά, πάνω στο μοτίβο της συνέργειας είναι δομημένα όλα σχεδόν τα κινηματογραφικά φιλμ, βουβά ή όχι, των Σταν Λόρελ και Ολιβερ Χάρντι. Ρίξτε μια ματιά στο you Tube. Οι δύο αμίμητοι κλόουν, κουβαλώντας ένα πιάνο, επισκευάζοντας μια στέγη, οδηγώντας ένα αμάξι όπως οι κ.κ. Σαμαράς και Παπανδρέου θα έστηναν μια κυβέρνηση, μας χαρίζουν σπάνια ιλαρότητα. Κάπου εμφανίζονται με τον τίτλο «Τα συνεταιράκια», τίτλο που χρησιμοποίησαν σε ένα cinemascope και οι Τζέρι Λιούις - Ντιν Μάρτιν, όπου ξελόγιαζαν τις ωραίες και μάζευαν πλούτη. Ως συνέταιροι περιγράφονται επίσης δύο τυχοδιώκτες, ο Κίσα και ο Οστάπ, που ψάχνουν για διαμάντια στις απολαυστικές «Δώδεκα καρέκλες» των Ιλφ και Πετρόφ («Διογένης», 1971).
Αλλά για να μην κατηγορηθούν οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς ως ιδιοτελείς συμφεροντολόγοι και συνένοχοι, προτείνεται να αναθέσουν την πρωθυπουργία σε τεχνοκράτη -όπως οι Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης έβγαλαν δήμαρχο τον Μπαρμπαγιώργο- πρόσωπο που δεν πολιτεύεται και δεν θα πολιτευτεί, θα αναλάβει μόνο να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας. Και υποθέτουμε βασίμως ότι ο εν λόγω τεχνοκράτης προ της κρίσιμης διαπραγμάτευσης θα δεχτεί από τους δύο πολιτικούς ηγέτες την προσήκουσα εκπαίδευση, ανάλογη με την κατάρτιση του Μπαρμπαγιώργου προ της εκλογής του. Πράγματι, οι δύο κομματάρχες του βλαχοδήμαρχου δίδαξαν τον Μπαρμπαγιώργο σε κάθε αίτημα των συνομιλητών του να απαντάει «ναι», «μάλιστα» ή «βέβαια», μάθημα απλό για να το αποστηθίσει και ο επίδοξος διαπραγματευτής. Δεν ξέρουμε εάν το έργο θα γραφτεί με τον τρόπο του Σπαθάρη, του Μόλα, του Χαρίδημου ή του φιαλοβόλου κ. Πρετεντέρη, αλλά προβλέπουμε τον διάλογο μεταξύ της τρόικας και του διαπραγματευτή-Μπαρμπαγιώργου:
Τρόικα: Θα πληρώνετε χρέη μέχρι το 3012.
Μπαρμπαγιώργος: Μάλιστα.
Τρόικα: Κατάλαβες τι είπα;
Μπαρμπαγιώργος: Βέβαια.
Τρόικα: Μήπως με δουλεύεις;
Μπαρμπαγιώργος: Ναι! Και μάλιστα και βέβαια!
Τρόικα: Α! Είσαι μεγάλος βλάκας!
Μπαρμπαγιώργος: Και ναι και μάλιστα και βέβαια και ναι!
Αγαπητοί αναγνώστες, θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε!
{oι υπογραμμίσεις και τα χρώματα δικά μου}
Καλή μας αντάμωση στις Πλατείες.

23.9.11

"ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ"

Καλώστα τα παιδιά!
Ήδη στην Πανελλαδική Συνάντηση των Κινήσεων "Διόδια-Στόπ" και των περεμφερών, που έγινε στην Κατερίνη πριν δύο χρόνια, αλλά και σ' όλες τις επόμενες, θέσαμε το θέμα πως πρέπει ο σκοπός των Κινήσεων να είναι πιό πλατύς.
Να έχει την άρνηση πληρωμής των διοδίων ως "αιχμή του δόρατος" αλλά να στοχεύει ευρύτερα στην κατάργηση όλων των χαρατσιών, όλων των "κεφαλικών φόρων", όλων των φόρων της αντικοινωνικής νοοτροπίας «ο χρήστης πληρώνει».
Έτσι με χαρά πληροφορηθήκαμε την ίδρυση πανελλήνιας κίνησης με τον παραπάνω τίτλο. Τίτλο που αποδίδει την ηλεκτρονική διεύθυνση του μπλογκ μας {polites-vs-xaratsia.blogspot.com} αλλά και το e-mail μας {polites.vs.xaratsia@gmail.com}.
Δημοσιεύουμε το κείμενο που λάβαμε για υπογραφή-υποστήριξη της Κίνησης, ελπίζοντας να έχει κι αυτή ευρύτερους στόχους από την "απλή" αντίσταση στα πρόσφατα νέα χαράτσια, όπως η τερατώδης αύξηση του ΦΠΑ στα φαγητά, που ο ..."πολύς" Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΤΑΤΑ μάς επέβαλε.

Θα μας κόψουν το φως; 
Να τους αλλάξουμε τα φώτα! 
ΕΜΕΙΣ,
οι εργαζόμενοι - μισθωτοί της χώρας που αγωνιούμε για το καθημερινό μεροκάματο, οι άνεργοι και οι άνεργες που ψάχνουμε διεξόδους για την επιβίωση, οι νέες κι οι νέοι που αναζητούμε προοπτική για το μέλλον μας, οι συμβασιούχοι και οι συμβασιούχες που χρόνια μας εκμεταλλεύονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουμε λουκέτα και βλέπουμε να χάνονται οι κόποι μια ζωής, οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος που βιώνουμε την κρίση των αξιών, οι αγρότες και οι αγρότισσες που βλέπουμε την περιφέρεια να μαραζώνει,

Όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας

Έχουμε πλέον καταλάβει τι σημαίνει για κάθε ένα ξεχωριστά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του μνημονίου «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια» !

Οι «έκτακτες εισφορές», οι «εργασιακές εφεδρείες» (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η τελευταία ανάλγητη απόφαση για ειδικό τέλος στα ακίνητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο ! Μετά την κατάσχεση των εισοδημάτων μας, τώρα δημεύουν και την πρώτη κατοικία μας !

Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και την θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Συντονιζόμαστε με τις κοινωνικές συλλογικότητες, τα εργατικά συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τους νομικούς φορείς, ώστε να αποσυρθεί το χαράτσι στην κατοικία.

Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε! 
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο! Να πληρώσουν οι τράπεζες! 
 
Δεν πληρώνουμε την κρίση ! Δεν πληρώνουμε το χαράτσι !

20.9.11

Αξιολόγηση Προσωπικού του Δημοσίου...
Ναί... αλλά κι οι πολιτικοί ΔΗΜΟΣΙΟΙ είναι!

Διαφωνώντας γενικότερα με την ιδιωτικοποίηση των πάντων και την ...θεοποίηση των «επενδυτών» που επωφελούνται, διαφωνώ βέβαια και με την αναγγελθείσα ανάθεση της αξιολόγησης των Δημόσιων Υπαλλήλων σε ιδιωτικές εταιρείες.
Όχι βέβαια με την ίδια την αξιολόγηση που πρέπει να γίνεται συνεχώς και μάλιστα με ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ (δηλαδή σωστό...) τρόπο από ότι -λέγεται ότι...- γίνεται σήμερα. Από κάτω προς τα πάνω: Πρώτα οι εργαζόμενοι να αξιολογούν τους προϊστάμενους και, αφού απομακρυνθούν όσοι κριθούν ακατάλληλοι, οι υπόλοιποι να αξιολογούν τους υφιστάμενους.
Καταλάβαμε;;;
Και νά! μιά ιστορία (ιστορία, όχι ανέκδοτο!) της δεκαετίας του 1960, τότε που εξαπλώθηκε η χρήση των (ηλεκτρικών αρχικά, ηλεκτρονικών μετά) υπολογιστών.
Σε μεγάλη εταιρεία των ΗΠΑ, ο διευθυντής Προσωπικού εισηγήθηκε και υποστήριξε ένθερμα την αγορά και εγκατάσταση υπολογιστή που η πρώτη δουλειά που θα έκανε θα ήταν η -αντικειμενική κατά τεκμήριο- αξιολόγηση του Προσωπικού, ώστε να ακολουθήσουν απολύσεις σε ποσοστό που είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η εισήγησή του έγινε δεκτή.
Ο υπολογιστής αγοράστηκε (πολύ ακριβά εκείνη την εποχή...), εγκαταστάθηκε, τροφοδοτήθηκε με στοιχεία. Δούλεψε, δούλεψε, δούλεψε... και έβγαλε μιά κατάσταση των προς απόλυση υπαλλήλων.
Σ' αυτήν υπήρχε και το όνομα του διευθυντή που είχε εισηγηθεί την αγορά του...

Να γίνει η αξιολόγηση λοιπόν του Δημόσιου Προσωπικού.
Με τον τρόπο που ανάφερα παραπάνω όμως!
Ξεκινώντας φυσικά από τους πιο ψηλά στην Δημόσια Ιεραρχία: Τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές!
Με αντικειμενικό τρόπο!
Όχι με τους όρους και τα εκλογικά συστήματα της πλάκας μέσω των οποίων αναδείχτηκαν όσοι μάς έφεραν στην σημερινή (αλλά και παλιότερη...) κατάντια!
κ. Σαμαρά, μ' ακούς;;;

19.9.11

...ΣουλτάνΠΑΟ
και ...μπιρ Αλλάχ!

Έ! αυτό είναι από τα ανήκουστα!
Είπαμε να πουλήσουμε κάτι, το Σούνιο π.χ. με τον ναό του Ποσειδώνα, μπας και ξεχρεώσουμε αλλά όχι κι έτσι!
Όχι να πουλήσουμε και τον ΠΑΟ στον Σουλτάν!
Το Σούνιο ένα κομμάτι γης είναι... Με ένα ερείπιο κάτι αρχαίων άπιστων πολυθεϊστών επάνω... Αν είναι να ξεχρεώσουμε, ας πάει και το παλιάμπελο!
Ο Παναθηναϊκός όμως είναι θρησκεία!
Δεν πουλιέται!
Και μάλιστα σε αλλοδαπό μωαμεθανό!

Εμπλέκεται βέβαια εδώ και το χρώμα: Όπως είναι γνωστο το πράσινο ήταν το αγαπημένο χρώμα του Μωάμεθ και κατά συνεκδοχή και των μωαμεθανών.
Το Σούνιο ένας γκρίζος ξερότοπος είναι... Δεν θα τό προτιμήσουν μωαμεθανοί κροίσοι...
Ενώ ο ΠΑΟ είναι πράσινος...
Γι αυτό μάλλον τόν αγοράζει ο Σουλτάν...
Οπότε;;;
Οπότε, ρε σείς, δεν τού προτείνουμε να αγοράσει το -επίσης πράσινο- ΠΑΣΟΚ, μπάς και γλιτώσουμε εμείς;

7.9.11

Παρελθόντα και μέλλοντα...
δραχμή και ευρώ

Παρελθόν, είπε παρουσιαστής της τιβί, είναι για τον "Πανιώνιο" ο κ. Βεντούρης. Ενώ "παρελθόν" για τον "ΠΑΟ" είναι πλέον και ο ...Τζίγγερ+οικογένεια Βαρδινογιάννη. Και πριν από κάνα μήνα, ελέω ΟΥΕΦΑ, είχε ...παρελθοντοποιηθεί ο κ. Μπάος και μερικά άλλα «λουλούδια» του "χώρου" του ποδοσφαίρου.
«Φυσικά και επόμενα» ήταν όλα αυτά.
Αφού το ποδόσφαιρο είναι "παρελθόν" ως άθλημα εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.
Με ορατό παρόν και μέλλον τις δυσώδεις συναλλαγές και το μαύρο χρήμα, τους φανατικούς ανεγκέφαλους, την αλητεία και τα φονικά.

Παρελθόν όμως θα είναι και το ευρώ, κατά την κοζανίτισσα κυβερνοάννα, αν πάψει να μάς κυβερνάει ο GAP και η κλίκα του υπό την υψηλή διεύθυνση των διεθνών τοκογλύφων.
«Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι πρωθυπουργός της δραχμής» είπε -επί λέξει- η κ. Άννα, εάν... τούτο, κείνο, τ' άλλο... Καμμιά σημασία δεν έχει η συνέχεια της φράσης...
Άχ! τί ωραία που θά 'ναι αν, αντί πρωθυπουργούς της πεντάρας, αποχτήσουμε επιτέλους έναν πρωθυπουργό ολόκληρης δραχμής...

Μεγάλη πλάκα πάντως είχε σήμερα το πρω'ί' ένας ...συνδικαλάρας του ΕΚΑΒ Λάρισας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε πόσα ασθενοφόρα έχει ο νομός απάντησε: «Γύρω στα έξη με εφτά»... Έτσι ακριβώς είπε! «Γύρω στα έξη με εφτά».
Άμα οι εργατοπατέρες δεν ξέρουν, αν είναι έξη ή εφτά τα "εργαλεία" τους, καλό είναι να γίνουν «παρελθόν» το γρηγορότερο.
Άντε... να μην αρχίζω να βρίζω...

Τώρα... στον ...σύντροφο Πρόεδρο της Βουλής καστοριανό Φίλιππο Πετσάλνικο, που είπε στην «Βουλή» των εφήβων ότι «κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε κρίση της δημοκρατίας», θα απαντήσω ως εξής:
Μή φοβάσαι λεβέντη Πρόεδρε! Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο! Διότι, για να αποχτήσει κρίση η δημοκρατία, πρέπει καταρχή να υπάρχει η ίδια! Και πού τήν είδες εσύ την δημοκρατία, Πρόεδρέ μας;;; 
Στην κάθε τόσο ανάδειξη «ισχυρών» ανεξέλεγκτων κυβερνήσεων μέσω καλπονοθευτικών εκλογικών συστημάτων;;;
Μην χάνεις την όποια σοβαρότητά σου...

Η κ. Χριστίνα η Φρουρός, η γνωστή ...γερακομύτα γαλλίδα πρόεδρος του Διεθνούς ΝεκροΤαφείου (στη γλώσσα της: Κριστίν Λαγκάρντ...) είπε ότι θα βοηθήσουν να ΞΑΝΑγίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική, θα βοηθήσουν να σωθεί...
Καλό... Αφού σήμερα άλλωστε τιμούμε την μνήμη του Αγίου Σώζοντος!
Αλλά, βρέ κυρά μου, πότε θυμάσαι εσύ να ήταν η Ελλάδα ανταγωνιστική για να την ΞΑΝΑκάνεις;
Και, by the way που θάλεγε κι ο Γιωργάκης, δεν μάς θυμίζεις πόσες και ποιές χώρες έχετε σώσει ως τώρα με τα νεοσυντηρητικά εξαθλιωτικά μέτρα που τούς επιβάλλετε για να τίς δανείσετε;;;
Διότι εγώ προς το ΚΑΜΜΙΑ αποκλίνω...

«Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο»
...εκτός από όταν έχει άδικο!

Αυτή την ωραία συμπλήρωση της γνωστής παλιάς ρήσης-«ευαγγέλιου» των καταστηματαρχών θυμήθηκα, όταν άκουσα τον Αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Βαγγέλη, τον Γ', Βενιζέλο, τον Δ'(*), να μιλάει για τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, ονομάζοντάς τες «εργασιακή εφεδρεία» και τους υπαλλήλους «κρατικούς», αλλά και για ακόμα μεγαλύτερη φορολογική επιδρομή επιμένοντας ότι δεν μπαίνουν νέοι φόροι...
Περί της μπουρδολογίας του κ. υπουργού, τί να σάς πώ;;;
Τί να πρωτοπώ μάλλον...
Απλώς θα πω ότι μερικοί τήν ονομάζουν ...ευφράδεια.
Αλλά θα πω γενικότερα και ότι έχουν πάρει απόφαση να επιβάλουν σε κάθε πόλη της Ελλάδας Πλατείες ...Κλαυθμώνος(**) .
- + - + - + - + - + -
(*) Προηγήθηκαν άλλοι δύο "μεγάλοι" κυβερνοΒαγγέληδες, ο Αβέρωφ και ο Γιαννόπουλος, και τρείς Βενιζέλοι. Άσχετοι απαξάπαντες συγγενικά με τον εν λόγω... Ίσως σχετικοί όμως από άλλες πλευρές...
(**) Ως γνωστόν η γνωστή πλατεία της Αθήνας ονομάστηκε έτσι από τους απολυόμενους (κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση...) Δημόσιους Υπάλληλους, που μαζεύονταν εκεί για να κλάψουν... Τότε δεν υπήρχε συνταγματική κατοχύρωση, όπως τώρα. Τό ξέρει καλά ο κ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και προσοπαθεί να παρκάμψει τις συνταγματικές επιταγές βαφτίζοντας ...το κρέας ψάρι.
Όπως οι καλόγεροι τον Μεσαίωνα για να τό φάνε ως ...νηστήσιμο...

6.9.11

Ηράκλειος Όφις -
Αλικαρνασσεύς Ηρόδοτος


σημειώσατε 1-0 (σε νεκρούς)
και 0-2 (σε τραυματίες)...
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν τα σχετικά καθήκια και λαμόγια, καθώς και πολλοί ανεγκέφαλοι αλλά και σωρεία αφελών, που αποκαλούν -ακόμα...- το ποδόσφαιρο και τα συναφή: «Αθλήματα»...
Φτού!

3.9.11

Προοπτική εκσυγχρονιστική επικαιροποίηση
του ΠΑΣΟΚικού «εθνικού ύμνου»
με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια...


♪♫
Θα σέ ξανάβρω στα μπουζούκια
τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς
με αστρολόγους και μπουμπούκια
τους κλαδικάρχες να κερνάς.

Νά 'ναι όλοι τους καλά, παρ' όλα τα κακά που μάς φόρτωσαν.
Τούς χρειαζόμαστε όλους για την ΜΕΓΑΛΗ αλλαγή!
Ακόμα κι αυτούς... Ως παράδειγμα προς αποφυγήν!
{όπως ως ευφυέστατοι/-ες αντιλαμβάνεσθε, 
πρόκειται για ένα ΚΑΘΕΤΑ σοσιαλσυντροφικό 
ζωδιοχριστιανικό μήνυμα αδελφικής αγάπης προς τον πλησίον
που για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ παρουσιάζεται στο σκότος του διαδικτύου...}

2.9.11

♬«Θα σέ ξανάβρω στην Πλατεία...
τρεις του Σεπτέμβρη να μιλάς...»♫


Προτάθηκαν και θα γίνουν δύο συναντήσεις των "αγανακτισμένων" στην Πλατεία:
Μία αύριο Σάββατο 3/9 στις 6 μμ
και η επόμενη την Κυριακή 4/9 στις 9μμ.

Τέλος η θερινή "ραστώνη"...
Θα τά πούμε στην Πλατεία.

1.9.11

«Όταν κάτι απ' όσα κάνουμε
δεν αρέσει στον λαό
αλλάζουμε τον ...λαό»


Αυτήν την ...σοφία φαίνεται να σκέφτονταν ο "πολύς"(*) κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, όταν με σκληρή, λέει, δήλωσή του απέρριπτε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής(**), που επισήμανε κακή πορεία εκτέλεσής του.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ δήλωσε ότι οι επιστήμονες που συμμετέχουν σ' αυτό στερούνται εμπειρίας...
Ενώ ο ίδιος, όπως είναι γνωστό είναι πολύ έμπειρο πρόσωπο, ειδικά στα οικονομικά, και πάντα τα καταφέρνει καλά, άσχετα αν τα ...«ξεροκέφαλα» γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο.
Μπράβο κ. Βαγγέλη.
Όπως πας θα ξεπεράσεις σε θρασύτητα κι αυτόν ακόμα τον Πάγκακο!
- - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) πολύς καθ' όλα τα ...φυσικά μεγέθη αλλά και άλλα ...άϋλα, όπως η αλαζονεία κλπ...
(**) Από την κυβέρνηση Γ.Α.Π. συστήθηκε και φυσικά ήταν της αρεσκείας του ΠΑΣΟΚ...