«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

31.8.11

Υψηλοντάβιντσον
Πουτινοχάρλεϋ
πολιτική...

Όταν δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχουν καραγκιοζιλήκια.
Όλοι ...θαυμάσαμε τον πρώην επικεφαλής της διαβόητης σοβιετικής κα-γκε-μπέ (KGB), πρώην πρόεδρο Ρωσσίας, νυν πρωθυπουργό Ρωσσίας και -κατ' ελπίδα του- μέλλοντα ...ξαναπρόεδρο Ρωσσίας κ. Πούτιν πάνω στην τρίτροχη «μοτοσυκλέττα» Χάρλεϋ-Ντάβιντσον, καταστόλιστη και λαμπερή, όπως τό συνήθιζαν κάποια παλιά "καμάκια" μπας και ρίξουν καμμιά γκόμενα έτσι, διότι αλλοιώς δεν τούς φτουρούσε.
Ο κ. Πούτιν μπορεί εντέλει να (ξανα)}καμακώσει τον ρώσσικο λαό αλλά το καραγκιοζιλήκι δεν θα πάψει να είναι καραγκιοζιλήκι.
Υψηλοντάβιντσον Πουτινοχάρλεϋ πολιτική...
Αν τώρα το "πουτινο-" σάς θυμίζει ιταλικής προέλευσης όρο για τις κυρίες που ασκούν το «αρχαιότερο επάγγελμα», ή αλλοιώς «εκδίδονται επί χρήμασι» κατά την επίσημη ορολογία, εγώ δεν φταίω σε τίποτα.
Αν πάλι το "-χάρλεϋ" σάς θυμίζει τον αντίστοιχο αγγλικό αυτή την φορά όρο "harlot" που σημαίνει το ίδιο πράμμα, επίσης δεν φταίω σε τίποτα.
Το ...βρώμικο μυαλό σας κάνει τέτοιους συνειρμούς.

Και να γίνονταν μόνον στην Ρωσσία τα καραγκιοζιλήκια, θά 'ταν μικρό το κακό...
Πουθενά δεν υπάρχει δημοκρατία (πραγματική εννοώ βέβαια όχι ...γιαλαντζή...), παντού γίνονται πολιτικά καραγκιοζιλήκια...
Με θανατερά δυστυχώς αποτελέσματα...
Καμμιά άλλη φορά θα παραθέσω εκτενή κατάλογο.
Εντωμεταξύ όμως βοηθείστε κι εσείς με τα σχόλιά σας.

29.8.11

Στους κομπλεξικούς «sportsmen»
ασεβώς αφιερούται...


Άρχισαν τα μπαμ-μπουμ στα βουνά και τις πεδιάδες... Τετάρτες και Σαββατοκύριακα.
Όχι! Οι φονοι «εξ αμελείας» και οι θανατηφόρες «εκπυρσοκροτήσεις» δεν άρχισαν ακόμα. Θα συμβούν όμως κι αυτές, όπως κάθε χρόνο...
Στους κομπλεξικούς «σπόρτσμεν», που το πιο γελοίο επιχείρημά τους είναι ότι ...οικολογούν σκοτώνοντας πουλάκια και ζωάκια (που πλέον σπανίζουν όμως..., έχουν ρημάξει τα βονά μας από πέρδικες π.χ.), ενώ η πραγματικότητα είναι η ικανοποίηση του κόμπλεξ υπεροχής του οπλοφόρου. Αντίδοτο ίσως για την καθημερινή τους ταπείνωση ως πολιτών αλλά ...κόμπλεξ.
Σ' αυτούς αφιερώνω των παρακάτω ...γλεντζέδικο ποιηματίδιο.
Άρχισαν τα όργανα
το ντουφέκι εργάζεται.
Φύγετε πουλάκια μου,
θάνατος σάς μέλεται.

Έ!, ρε κυνηγάρα μου,
έ!, ρε τί μού κάνεις πω-πω-πώ!
Έτσι μ' αηδιάζεις,
έτσι σέ μισώ.

27.8.11

Τί θέλουν κι ανοίγουν το στοματάκι τους;

Όχι! Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Βενιζέλο, που μετά την νέα γκάφα του με τις εγγυήσεις προς τους Φινλανδούς και -καπάκι...- την άλλη με τον ΦΠΑ στο φαγητό μας, δεν ξέρει τί λέει το άτομο. Όποια μπούρδα θέλεις -καλλιεπέστατα φυσικά, τί καθηγηταράς είναι;- τήν κατεβάζει...
Από αυτόν, ως Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, απλώς θα τού ζητήσω:
Θα βρείτε, κ. καθηγητά, λίγο χρόνο για να μάς εξηγήσετε τί σημαίνει το άρθρο 4§5 του Συντάγματος:
«οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Διότι κάθε μη σπουδαγμένος συνταγματολόγος καταλαβαίνει ότι όλα τα χαράτσια, ΟΛΟΙ οι ΕΜΜΕΣΟΙ φόροι, του ΦΠΑ μη εξαιρουμένου, όλοι οι φόροι στη βάση του «ο χρήστης πληρώνει» είναι αντισυνταγματικοί αφού κανονίζονται ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ του καθενός πολίτη και όχι ανάλογα με τις δυνάμεις του. 
Κάντε μας την χάρη, παρακαλώ θερμά, κ. καθηγητά!
Η φωτογραφία της δημοσιεύεται
μόνο για την πλήρη ενημέρωσή σας.
Όχι για άλλες χρήσεις, ειδικά τις
μη νόμιμες όπως γιαούρτωμα κ.ά. 
Τό 'πε, τό 'πε η κα Σοφία Γιαννακά, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, σε πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ:
«Το Πανεπιστήμιο πρέπει να δίνει εφόδια στους φοιτητές για τον ανταγωνισμό».
Μάλιστα, έτσι ακριβώς τό είπε: Για τον α-ντα-γω-νι-σμό.
Όχι για να μορφωθούν, ν' ανοίξει το μυαλό τους. Όχι.
Όχι για να ζήσουν ανθρώπινα, για να προσφέρουν στην κοινωνία. Όχι.
Όχι για να κάνουν μιά δουλειά {ή ένα "λειτούργημα"} που τούς αρέσει. Όχι.
Όχι -άντε... έστω...- για την ευγενή άμιλλα. Όχι.
Εφόδια για τον α-ντα-γω-νι-σμό. Αποκλειστικά.
Για να γίνουν -ας πούμε- καλές ...ύαινες και να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες της ζούγκλας.
Μπράβο σας κα Γιαννακά.
Σάς αφιερώνω ολοψύχως το σαββοπουλικό:
«Τί να πουν οι εκπρόσωποι, έρημοι κι απρόσωποι, βρέ»...
* Τό 'πε, τό 'πε το ΠΑΜΕ. Ένας κάποιος εκπρόσωπός του δηλαδή. «Να αφυπνίσουμε τις μάζες» είπε. Μάλιστα, έτσι ακριβώς τό είπε: Τις μάζες. Διότι ο ίδιος και οι σύν-τροφοί του είναι προφανώς η "ελίτ", η «καθοδήγηση», τρομάρα τους, με ...ιερή αποστολή να ξυπνήσουν την πλέμπα.
Τό 'πε, τό 'πε ο Κώστας Σκανδαλίδης: «Για πρώτη φορά...», είπε, μπλά-μπλά-μπλά... Αμάν, κ. υπουργέ μας, πού 'σαι και ποιητής, διάολε, "διανοούμενος" σαν να λέμε, δεν κατάλαβες ότι αυτό ΠΑΣΟΚικό «για πρώτη φορά...» τό 'χουμε σκυλοβαρεθεί να τό ακούμε 30 χρόνια τώρα; Άλλωστε ξέρουμε ΑΠΛΗ αριθμητική... Το «πρώτη» μόνον μιά φορά μπορεί να υπάρξει, σε κάθε περίπτωση... Στις επαναλήψεις λέμε "δεύτερη", "τρίτη" κλπ...
* Τό 'πε, τό 'πε ο "ΛΑ.Ο.Σ.". Ένας κάποιος εκπρόσωπός του δηλαδή. «Να θωρακίσουμε την χώρα» είπε. Δεν θυμάμαι ενάντια σε ποιούς είπε να την "θωρακίσουμε". Ενάντια τους μετανάστες; Ενάντια στον εξ ανατολών προαιώνιο εχθρό; Πολεμική ορολογία... Καλό εργαλείο για την καλλιέργεια φόβου, που είναι η ...ειδικότητά τους.
Τό 'πε, τό 'πε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, παλιός -ίσως και ...παμπάλαιος...- ΠΑΣΟΚος, πάλαι ποτέ  αυτοδιοικητικός και νύν υφυπουργός-κάτι νομίζω αλλά και βουλευτής Κοζάνης: Είμαστε άβουλοι και μοιραίοι, είπε, επαναλαμβάνοντας βαρναλικό στίχο. 
Μάλιστα. Μόνο που, αντί να περιμένουν «για κάποιο θάμμα», όπως συνεχίζει ο ποιητής, μάλλον να τούς πάρουμε «με τις πέτρες» πρέπει να περιμένουν, όπως είπε παλιότερα ο αρχηγός τους και πρωθυπουργός μας.

25.8.11

Χάσαμε τον Χάρη... Stop

25.8.11
EΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ
Η σωτήρια ΠΑΣΟΚυβέρνησή μας έχασε σήμερα έναν πολύτιμο στενό συνεργάτη του G.A.P., έναν αναντικατάστατο σύν-τροφό της, ένα πεπειραμένο στέλεχος, τον Χάρη Παμπούκη, τον και Qatar-αμένο επονομασθέντα, εραστή και προωθητή της μεθόδου ...αξιοποιητικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες «επενδυτές», που έγινε ευρύτερα γνωστή με την ξενική ορολογία fast-vlack.
Η φήμη όμως, ότι η μέθοδος αυτή θα πάψει να εφαρμόζεται μετά την απώλεια του Qatar-αμένου, διαψεύστηκε διαρρήδην, sorry... «κάθετα» ήθελα να πω, από πληθώρα άλλων κυβερνητικών στελεχών, που δήλωσαν ότι εραστές και προωθητές του fast-vlack είναι, συμπούπουλα, όλα τα μέλη της κυβέρνησης!
ΔΕΝ τό γλιτώνουμε
με τίποτα το ξεπούλημα!!!
Εκτός κι άν...
«Παιδιά σηκωθείτε
να βγούμε στους δρόμους»...

24.8.11

«Πηδηματάδικο» η Βουλή

Παρακολούθησα ...εμβριθώς την συζήτηση περί Παιδείας στη Βουλή. Τούς άκουσα όλους. Και την ...Μπιλντερμπέργκω και τον Ψιλόλιγνο και τον Κωλοτούμπα και την Αποστεωμένη και τον Νεανία. Μού έγινε το κεφάλι καζάνι.
Δεν κατάλαβα ...τίποτσι περί Παιδείας. Όλοι αυτοί έχουν μιά μανία για άλλα να ΛΕΝΕ ότι μιλάνε και σε άλλα να περιστρέφονται οι αγορεύσεις τους στη Βουλή.
Σημείωσα όμως ότι έγινε ένα ...πήδημα στη Βουλή, μια "συνεύρεση" καθαρευουσιάνικα, που στον πολιτικό μας ...πολιτισμό έχει μετονομαστεί σε «συναίνεση».
Δεν κατάλαβα όμως αν ο Ψιλόλιγνος πήδηξε την Μπιλντερμπέργκω ή η Μπιλντερμπέργκω τον Ψιλόλιγνο.
Γιαυτό έθεσα την απορία μου στο καφενείο.
Η απάντηση ήρθε σαφής από τον σοφό της παρέας:
«Κι οι δυό πήδηξαν την Παιδεία...
Για τριακοστή έβδομη φορά νομίζω, μεταχουντικώς».
Τώρα που τό καλοσκέφτομαι δίκιο πρέπει νά 'χει.
Μόνο με πολλά-πολλά πηδήματα ήταν δυνατόν να καταφέρουν να εκπορνεύσουν την Παιδεία και να τήν κάνουν ...εκπαίδευση.

20.8.11

Μικροδιαφορές σε ποσοστά, εκατοστά, χιλιοστά

Είδα σήμερα το πρω'ί' ένα κομματάκι από ένα "ντοκυμανταίρ" της (υπό αναδιάρθρωση, ανασυγκρότηση, συρρίκνωση ή μήπως διάλυση;;;) κρατικής τηλεόρασης για τους χιμπατζήδες, τον πιό κοντινό, λέει, συγγενή του ανθρώπου στο ζωϊκό "βασίλειο"(*)...
Είναι από παλιότερα γνωστό αλλά ήταν η αφορμή για όσα θα διαβάσετε (αν τά διαβάσετε...) παρακάτω:
Οι χιμπατζήδες, λέει, έχουν ίδιο DNA με τον άνθρωπο κατά 99%.
Έ! και;;;
Αυτό το μικρό υπόλοιπο, αυτό το 1% (ή και πολύ μικρότερο σε άλλες περιπτώσεις!) είναι που κάνει τη διαφορά!
Άσχετα άν το πολύ μεγάλο "99%" κάνει εντύπωση, άν είναι ...«πιασιάρικο» και άρα εκμεταλλεύσιμο από τους παντός είδους "διαμορφωτές" (ή μήπως ...αναμορφωτές;;;) της κοινής γνώμης...
Το μικρό, η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά!
Σ' αυτό ακριβώς άλλωστε στηρίζεται και όλη η επιστημονική "θεωρία του χάους". Που, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο επηρεάζει και ..."καθοδηγεί", όλο και πιο έντονα, την σκέψη σε όλους τους τομείς της επιστήμης.
ΠΕΡΙ ΠΟΣΟΣΤΩΝ
Μάς βομπαρδίζουν μέσω των ΜΜΕ, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με ποσοστά.
Ποσοστά στις δημοσκοπήσεις για τον ...ακαταλληλότερο πρωθυπουργό.
Ποσοστά χρέους, ελλείμματος, "ανάπτυξης", ύφεσης, επιτοκίων...
Ποσοστά ανεβοκατεβάσματος (και τελευταία μόνο ...κατεβάσματος) των τιμών στους Ναούς του Τζόγου, τα χρηματιστήρια...
Ποσοστά εκλογικής επιρροής των κομμάτων... Ά! αυτό μάλιστα! Κατά το (καλπονοθευτικό! ποιός αμφιβάλλει;;;) εκλογικό μας σύστημα το «πρώτο» κόμμα παίρνει «δώρο» 50 βουλευτικές έδρες με μόνον μία ψήφο διαφορά από το «δεύτερο»... Δηλαδή με ποσοστό μεγαλύτερο κατά -κρατηθείτε!- 0.000017%!!!
Δεκαεφτά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΣΤΑ τοις εκατό...
Με τέτοια και με τέτοια οι ...«ισχυρές» (λέγε με: μονοκομματικές) κυβερνήσεις μας, μηδενίζοντας την επιρροή της ανικανότητας και της ανεντιμότητάς τους στο εκλογικό σώμα, καλιέργησαν και θέριεψαν το πελατειακό κράτος... Και το χάλι μας...
ΠΕΡΙ "ΡΕΚΟΡ"
Η λέξη "ρεκόρ", ως ρήμα, βασικά σημαίνει εγγράφω, αναγράφω, καταγράφω και κατ' επέκταση, ως ουσιαστκό, κάτι που αξίζει να καταγραφεί.
Για το σκοπό αυτό εφευρέθηκε το "βιβλίο Γκίνες", όπου καταγράφεται/δημοσιοποιείται ό,τι πιό ανόητο μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό, όπως π.χ. ένας τάδε στην Ινδία που κατάφερε να έχει τόοοοοοοοοοοοσο μακρυά νύχια ή μιά άλλη στις ΗΠΑ που έχει ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ κάπου 900 (εννιακόσιες!)πιστωτικές κάρτες...
Λαός φυλάξοι...
Γελάτε;;;
Δεν είναι όμως εξίσου ανόητο κάποιοι να παθιάζονται με το που ο τάδε έτρεξε τα 1.000, πές, μέτρα για τόσα ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ λιγότερο από τον δείνα;;;
Και αυτό να είναι "ρεκόρ", να είναι η ...πρωτιά που θα τού χαρίσει πολλά λεφτά ως βραβείο και -πολύ περισσότερα συνήθως- ως διαφήμιση αθλητικών ειδών;
Κάποτε οι πρωτιές στο τρέξιμο αποκαλούνταν "διαφορά στήθους"(**)... Τώρα επειδή έχουν εξελιχθεί τα μέσα χρονομέτρησης μετράμε εκατοστά του δλ... Ανοησίες... Για ποιόν έχει αξία ένα εκατοστό του δευτερολέπτου; Μπορεί να τό αντιληφθεί κανείς;
Αργότερα ίσως μετράμε χιλιοστά ή -γιατί όχι;- και ...εκατομμυριοστά.
Ανοησίες με πλούσιο "μπακγκράουντ" κονόμας.
Και μιά απορία ενός ΜΗ φίλαθλου: Στις ρίψεις, στο ύψος, στο πήδημα γιατί να μετράνε μόνον εκατοστά και όχι -ας πούμε- ...δεκάκις χιλιοστά του μέτρου;;;
Και στα βάρη γιατί μόνον κιλά και όχι γραμμάρια ή ...χιλιοστόγραμμα;;;
Η επιστήμη ακριβέστατων μετρήσεων έχει αναπτυχθεί και σ' αυτούς τους τομείς...
ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
Στην ωραία μας κοινωνία του χρήματος και του τόκου το "κατέχω" έχει βέβαια ιδιαίτερη σημασία. Η ιδιοκτησία λοιπόν, όταν υπάρχουν συνιδιοκτήτες, όπως στις πολυκατοικίες π.χ., μετριέται σε χιλιοστά της μονάδας. Που κάποτε έχουν και δεκαδικό ψηφίο, δηλαδή ανάγεται σε δεκάκις χιλιοστά.
Και αν μεν πρόκειται για κάποιο ορυχείο χρυσού, ας πούμε, τότε ακόμα και το δεκάκις χιλιοστό έχει μεγάλη χρηματική αξία, είναι ευνόητο.
Το διαμερισματάκι μας όμως, αδέρφια, τί έφταιξε και ...χιλιοστοποιείται;
ΠΕΡΙ ...GAP και ΣΑΜΑΡΑ
Άντε ψάξε εσύ να βρείς -και να μετρήσεις με ακρίβεια!- τις διαφορές τους...
Σίγουρα δεν είναι ίδιοι, όπως ούτε το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, αλλά και πόση σημασία έχουν για τον λαό οι διαφορές τους;;;
Ειδικά όταν τεκμαίρεται ότι μόνο στα λόγια διαφέρουν ουσιαστικά;
Νεοσυντηρητική λιτότητα και αφαίμαξη της ...πλέμπας εφαρμόζει ο ένας προκειμένου να τήν ...εκσυγχρονίσει και να τήν κάνει «ανταγωνιστική», τα ίδια, αλλά με άλλα λόγια..., επαγγέλεται ο άλλος με το "Ζάπειο 2"...
Προτείνω να τούς βάλουμε να κυβερνήσουν αντάμα.
Όπως άλλωστε "εντέλλεται" και η Ευρώπη μας.
Δεν θα κρατήσουν πολύ.... Θα τούς αντέξουμε για λίγο.
Αλλά μόνον έτσι θα τούς ξεφορτωθούμε για καλά.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
(*) Αμάν πιά μ' αυτή την προσκόλληση στα βασίλεια και στους ...βασιλιάδες! Αυτά τα, τόσο βλαβερά ιστορικά, παράσιτα!
Θα μού πείτε όμως πως, αν λέγαμε "ζωϊκή ...δημοκρατία", θα μάς θύθμιζε το ...φαρμακερό έργο του Όργουελ "Η φάρμα των ζώων"... Σωστό κι αυτό...
(**) Που, στην ειδική περίπτωση του γυναικείου, παίζει τον ρόλο του σε ειδικές περιπτώσεις...

12.8.11

Άλλα λόγια να ... (βρείτε το ρήμα που ταιριάζει...)


Από την ΕΠΟ διαψεύστηκε "κάθετα" η φήμη ότι ο πρόεδρός της κ. Πιλάβιος άλλαξε το όνομά του σε ...Πιλάφιος ή Λαπά-βιος.
Παλιά λέγονταν το εξής αστείο με τα αρκτικόλεξα των πιο μεγάλων μας Δημόσιων (τότε... άσε τί ακριβώς είναι τώρα...) Οργανισμών/Επιχειρήσεων. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΟΤ.
ΔΕΗ= Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό.
ΟΤΕ= Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε.
ΕΟΤ= Έχουμε Όμως Τουρισμό!
Ευρηματικό ήταν, μην μού πείτε!
Για την ΕΠΟ τώρα τί να σάς πώ; Ειδικά μετά την τελευταία της απόφαση περί στημένων αγώνων ποδοσφαίρου... Η πρώτη «ερμηνεία» του αρκτικόλεξου που μού ήρθε στο μυαλό ήταν:
ΕΠΟ= Επαίσχυντη Ποδοσφαιρική Ομήγυρη.
Πέστε κι εσείς τις δικές σας. Περιμένω!
 ...«Κολλητά» μού ήρθε και η εξής ιδέα:
Πώς να έχουμε "υγιές" ποδόσφαιρο, όταν έχουμε πάνω από 10 αθλητικές εφημερίδες;;; Πανελλήνιες! Και ...απειράριθμες τοπικές... Τα αθλητικά "ένθετα" σε πολιτικές δεν συμπεριλαμβάνονται...
Παρομοίως: Πώς να πάει καλά η οικονομία μας όταν έχουμε πάνω από 10 οικονομικές εφημερίδες (των οικονομικών "ένθετων" σε πολιτικές συμπεριλαμβανομένων);;;
Όταν σε χώρες με οχταπλάσιο πληθυσμό έχουν λιγότερες από τις μισές και στον ένα και στον άλλο τομέα...

Θα προσπαθήσω όμως να φαιδρύνω κάπως την κατάσταση, χρονιάρες μέρες.
Μιά νεαρή ιρακινή, που τήν είχε περιλούσει με καυστικό βιτριόλι κάποιος παραμορφώνοντάς την, διότι δεν είχε δεχτεί τις ερωτικές του προτάσεις, ΤΟΛΜΗΣΕ να αρνηθεί να εκτελέσει δικαστική απόφαση με βάση τον ισλαμικό νόμο "σαρία" (αντίγραφο προφανώς του μωσαϊκού «οφθαλμόν αντί οφθαλμού») που έλεγε ότι πρέπει κι αυτή να περιλούσει με βιτριόλι τον ερωτύλο αγριάνθρωπο.
Πάντα τέτοια.
 ...«Κολλητά» θυμήθηκα και το εξής: Άγγλος δικαστής, στις εκκλήσεις συγγενών θύματος να τιμωρήσει αυστηρά τεχνίτη στέγης, που γλίστρησε από στέγη δεύτερου ορόφου και έπεσε πάνω σε περαστικό προκαλώντας τον θάνατό του, χωρίς ο ίδιος να πάθει κάτι, απάντησε με την εξής ...σολομώντεια απόφαση:
Να ανεβούν οι συγγενείς στην ίδια στέγη και ένας-ένας να πέφτουν κάτω, προσπαθώντας να σκοτώσουν τον τεχνίτη στέγης, ο οποίος θα ήταν υποχρεωμένος να περπατάει πέρα-δώθε στο πεζοδρόμιο χωρίς να κοιτάζει ψηλά...
Φυσικά, δεν εκτελέστηκε ποτέ η απόφαση... Δυνητική ήταν άλλωστε... Με εναλλακτική την τιμωρία του τεχνίτη με την προβλεπόμενη ποινή για φόνο από αμέλεια.
Δεν είναι «παραμύθι»! Οι άγγλοι δικασττές έχουν την ευχέρεια να εκδίδουν περίεργες αποφάσεις!
Είναι γνωστό και πολυακουσμένο το λογικό-λεκτικό σφάλμα «κάθομαι όρθιος» όπως και το «άκου να δεις»...
Ότι θα άκουγα όμως "επίσημο" πρόσωπο, κατά τεκμήριο "μορφωμένο", να λέει σε εκπομπή «όπως το ακούω σε πρώτη ματιά»... Έ! αυτό δεν τό περίμενα!
Τον κ. Νότη Μηταράκη, αναπληρωτή -λέει- τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ (και στέλεχος του διεθνούς "αμοιβαίου κεφαλαίου" -λέγε με: Hedge Fund- FIDELITY) τόν ευχαριστώ θερμά που μού έφτιαξε την μέρα ακούγοντάς τον, πρωί-πρωί σε εκπομπή της ΝΕΤ, να λέει:
Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα μάς βγάλει από την κρίση. Λύνοντάς μας όλα τα συναφή προβλήματα χρέους, μνημόνιου, ανεργίας, ύφεσης κλπ. προφανώς...
Η ΝΔ, συμπλήρωσε, θα κινητοποιήσει «το δαιμόνιο του Έλληνα»...
Έτσι ακριβώς είπε το ...χρυσό μου.

* Άντε καλό τετραήμερο! 
Και προσοχή στο δόμο! 
ΜΕΓΑΛΗ προσοχή και σύνεση στην οδήγηση!

11.8.11

Αναστάσης Πεπονής [1924-2011]


Από αυτόν τουλάχιστον μάς έμεινε κάτι καλό... 
Ο «Νόμος Πεπονή».

10.8.11

«Λεφτά υπάρχουν! ...για τους
"ολυμπιακούς" Ντοπαγώνες»


...που θα κάνουμε στην πάλαι-ποτέ πρωτεύουσα του Κόσμου, του χρόνου.
Πρέπει να κατασκευάσουμε τούτο, πρέπει να φτιάξουμε εκείνο, νέες εγκαταστάσεις για απίθανα α(θ)λητικά ανταγωνίσματα, φιέστα έναρξης, που πρέπει να είναι η λαμπρότερη όλων των εποχών, περασμένων και μελλοντικών, ανυπέρβλητη, αντάξια της πάλαι-ποτέ παγκόσμιας αυτοκράτειρας[¹], φιέστα λήξης παρόμοια χλιδάτη, πανάκριβη και εκθαμβωτική.
Λεφτά υπάρχουν!
Για τις τσέπες των φίλων μας «επενδυτών», που καταξοδεύονται οι καϋμένοι για να προσδώσουν γκλαμουριά στο πεσμένο μας γόητρο, αλλά και για τις εταιρείες α(θ)λητικών ειδών, οι οποίες συνδέουν άμεσα το ύψος των δωροδοκιών και άλλων παροχών προς τα τεράστια κέρδη τους. Όσο περισσότερα κερδίζουν μέσα (και) από τους "ολυμπιακούς" Ντοπαγώνες, αυτήν την υπέροχη γαλλική εφεύρεση την οποία τόσο καλά εκμεταλλευόμαστε και "αξιοποιούμε" όλες οι κυβερνήσεις... φασιστικές, συντηρητικές, σοσιαλιστικές και λαϊκές, τόσα περισσότερα θα διοχετεύουν και σε μάς.
Λεφτά υπάρχουν!
Αλλά όχι για να τά σκορπάμε δώθε-κείθε, να τά σπαταλάμε για Κέντρα Νεότητας, για κάτι απίθανα, -μελαμψά κυρίως αλλά και άλλα...- παιδιά, που μάς πρόκυψαν σε αριθμούς πολύ μεγαλύτερους από ό,τι έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις μας, η ΑΓΟΡΑ εργασίας!
Παιδιά που, παρ' όλα αυτά, παρά την μεγάλη οικονομική κρίση, που πρέπει φυσικά -όπως πάντα καί αείποτε!- να πληρώσουν οι φτωχοί, έχουν την αναίδεια να ζητούν να βρουν δουλειά κι αξιοπρέπεια.
Θα τούς δείξω εγώ!
Θα διπλασιάσω τους Προστάτες του Πολίτη, του νομοταγούς βεβαίως πολίτη, που αρκείται από τον καναπέ του να βλέπει στην telly και να χορταίνει γκλαμουριά και ντοπαρισμένα ανθρωπάκια να τρέχουν, να πηδούν και να κάνουν ένα σωρό άλλες ανούσιες ανταγωνιστικές "ολυμπιακές" ανοησίες, αφήνοντάς μας ανενόχλητους να τόν αρμέγουμε ποικιλοτρόπως.
Οι Προστάτες του Πολίτη θα τά συνετίσουν...
Κι αν δεν συνετιστούν... Ας πάνε από κεί που ήρθαν...
Τα κ - - - παιδα!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[¹] "Rule! Britannia, rule!" Old and current anthem of the UK.

7.8.11

Η αδύναμη ΥΠΕΡδύναμη

Εντάξει... «Τά βρήκαν» Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ. Συμβιβάστηκαν για την αύξηση του χρέους και γλύτωσε η χώρα τους την πτώχευση και η Οικουμένη τις -βαρύτατες, έγραφαν οι "ειδικοί"- επιπτώσεις.
Δεν γλύτωσε όμως την "πιστωτική υποβάθμιση"... Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι όταν οι ΗΠΑ βγάλουν τα νέα ομόλογά τους για πώληση θα πληρώσουν μεγαλύτερους τόκους...

Σιγά που θα τούς τή χάριζε το τζογαδόρικο, το ακριδικό, το απαράγωγο κεφάλαιο... Έβαλε τους λακέδες του -«οίκους αξιολόγησης» τούς αποκαλούν "κομψά"- να ανακοινώσουν υποβάθμιση, ώστε να εισπράξουν μεγαλύτερους τόκους, να έχουν ακόμα πιο μεγάλα κέρδη χωρίς κανένα παραγωγικό ρίσκο.
Χωρίς "μπελάδες" εξεύρεσης πρώτων υλών, εξοπλισμού, στελέχωσης, παραγωγικότητας, ανταγωνισμού. "Μπελάδες" που αντιμετωπίζει το «κανονικό», το «κλασσικό» κεφάλαιο, το οποίο επενδύει και προσδοκά κέρδη από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της υπεραξίας που παράγει η ανθρώπινη εργασία.
Χωρίς τέτοιους "μπελάδες" οι διεθνείς τζογαδόροι ρίχνουν τα ζάρια τους και ...«ό,τι τούς κάτσει». Έ! βοηθάνε και λίγο με δωροδοκίες, εξαγορές συνειδήσεων, εκβιασμούς, «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», δημιουργία πολιτικών κρίσεων, ανατροπές κυβερνήσεων, δικτατορίες κλπ, για να «τούς κάτσει» αυτό που τούς συμφέρει να «κάτσει»...
«Πειράζουν τα ζάρια», που λένε οι εραστές της ...πεσσοπαιξίας, όπως θα ονόμαζε κάποιος αρχαιόπληκτος το μπαρμπούτι.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
Αβίαστα νομίζω βγαίνει το συμπέρασμα ότι η {μοναδική εδώ και εικοσιτόσα χρόνια} υπερδύναμη, είναι αδύναμη μπροστά στο τζογαδόρικο, το ακριδικό, το απαράγωγο κεφάλαιο.
Μπορεί να έχει αναπτύξει μια φοβερή και τρομερή στρατιωτική μηχανή καταστροφής παντός πραγματικού ή εικαζόμενου ή κατασκευασμένου εχθρού και να έχει «επενδύσει» πολλά πάνω της, να αποκομίζει και να προσδοκά μυθικά κέρδη από την στρατιωτική ισχύ αλλά...
Αλλά αποδεικνύεται εντελώς αδύναμη απέναντι στην μόνη πλέον πραγματική εξουσία: Το ΧΡΗΜΑ.
Η ισχύς του οποίου έγινε ακαταμάχητη πιά, ειδικά με την τόση ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας επικοινωνίας, που τού έδωσε πανίσχυρα ...«φτερά» να πετάει από εδώ εκεί σε κλάσμα δευτερολέπτου, να τρώει ό,τι βρίσκει μπροστά του σαν σμήνος από ακρίδες {εξ ού και ο όρος "ακριδικό", γερμανικής προέλευσης... grashüpferisch} και μετά να ξαναπετάει για άλλα, αφάγωτα ακόμα χωράφια.

Έγινε όμως ακαταμάχητη γιατί «βαστάμε το μυαλό που βαστάμε»... Που αναγορεύσαμε τους νόμους της ζούγκλας σε ύψιστο οδηγό... Που ..."θεο"ποιήσαμε την ανταγωνιστικότητα(*)... Που ξεχάσαμε την συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ανθρώπινη {την κοινωνική δηλαδή, γιατί μόνον τέτοια μπορεί να είναι...} συμβίωση.
Που ξεχάσαμε ότι:
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό
για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας, 
όχι για να τούς εφαρμόσει»...

Ας τό κάνουμε αυτό... «πρώτη σκέψη το πρω'ί' και τελευταία το βράδυ»(**) και γρήγορα θα απαλλαγούμε από την τυραννία του "Μαμμωνά"... 
- - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) Δεν υπάρχει μεγάλύτερη ηλιθιότητα από αυτή! 
Σκεφτείτε: Στο εγγύς μέλλον, με μέτρα αυστηρότατης λιτότητας και άλλα..., γίνεται η Ευρώπη πιό ανταγωνιστική από την -ας πούμε- την Κίνα. Τότε θα έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας η Κίνα! Θα πρέπει αυτή να πάρει μέτρα αυστηρότατης λιτότητας και άλλα... για να γίνει πιό ανταγωνιστική...
Πού καταλήγει αυτό;;; Είναι ή δεν είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα;;;
(**) Παράφραση παλιάς διαφήμισης της οδοντόκρεμας "κολυνός"...

6.8.11

Σήμερα γιορτάζει... (και προβάλλεται)
η ...αγία Σωτηρία (της Ελλάδας)

...σάς έχω όμως και "ΟΔΗΓΟ ΘΕΑΜΑΤΩΝ"!
Όπως θα ξέρετε -κι αν δεν ξέρετε, μάθετε- σήμερα 6/8 είναι
«τ'ς άϊ-Σωτήρας», όπως, με το αλάνθαστο αισθητήριό του, απόδωσε ο λαός μας την ελληνορθόδοξη χριστιανική εκκλησιαστική εορτή της "Μεταμορφώσεως του Σωτήρος".
Γιορτάζουν λοιπόν, εκτός από της ίδια την Σωτηρία της Ελλάδας, και όλοι οι ζώντες Σωτήρες της Ελλάδας, οι εν ενεργεία -κυρίως- αλλά και οι δυνητικά Σωτήρες της Ελλάδας, οι επιλεγόμενοι «αξιωματικοί».
Πάρτε λοιπόν κάμποσα σοκολατάκια ή φρου'ί'-γλασσέ ή φοντάν[¹] και επισκεφτείτε τους «οίκοι» για να τούς τά προσφέρετε και να τούς ευχηθείτε μακροημέρευση.
Όταν ξεμπερδέψετε απ' αυτά, καλό είναι να πάτε κανά καλοκαιρινό σινεμά να ξεσκάσετε. Για να βοηθήσω έκανα μερικές επιλογές ταινιών. Θα τίς δείτε πιο κάτω.[²]
Προτείνω όμως πρώτο-πρώτο το καλοκαιρινό ΘΕΑΤΡΙΚΟ έργο:
«Άχ! Αυτοί οι ταξιτζήδες!»
Με κείμενο και σκηνοθεσία του διάσημου συγγραφέα και σκηνοθέτη Ραγκούσο ντε Ρέπο. Μια φαρσοκωμωδία ολκής, βγαλμένη μέσα από την πραγματικότητα, που βγάζει πολύ γέλιο αλλά βάζει και μερικά τραγικά ερωτήματα.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
"Ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος"
Ριμέϊκ της κλασσικής ταινίας πιστολάδων του "γουέστ" αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τους άφθαστους Τζώρτζ Παπαντρέγουντ, Βαγκ Βεν Κλεφτ και Γιανάϊ Ραγκουάλας.
Κείμενο - σκηνοθεσία - μουσική - τραγούδι από το Τρίο Συμφοριόνε.
"Ωραίοι και σέξυ"
Γαλλοϊταλική συμπαραγωγή με πρωταγωνιστές τους καθιερωμένους υπηρέτες της υποκριτικής Σίλβιο Σαρκοζί και Νικολά Μπερλουσκόνε. Τραγουδάει ο αξέχαστος Ντομένικο Στρωσκούνιο.
"Η αυγή των δεινοσαύρων"
Δύσκολο έργο... Πραγματεύεται πως με παλιά DNA μπορείς να αλλάξεις τα πάντα προς το χειρ..., sorry... καλλίτερο. Τους βρυχηθμούς των δεινοσαύρων (που εμφανίζονται με ψηφιακή επεξεργασία) έχουν «δανείσει» οι έλληνες παμπάλαιοι υπηρέτες της υποκριτικής Παπαϊωάννου, Ρέππας, Σκανδαλίδης.
"Ο ανεπρόκοπος της διπλανής πόρτας"
Παίζει (κυριολεκτικά!) ο Αντωναμπρούς Σαμαργουίλις.
Μην τόν χάσετε! Θα χάσετε!
"Η έκλειψη"
Μονοπρόσωπη ελληνική φαρσοκωμωδία με τον Θόδωρο Πάγκακο.
"The kings of Myconos"
Βίαιο κινέζικο έργο με πολύ σασπένς, πολύ ξύλο, πολύ κυνηγητό αλλά και πολλή μίζα... Παίζουν οι διακεκριμένοι προ δεκαπενταετίας θαυμαστοί θεράποντες της υποκριτικής Θο-Τσούκ και Ακ-Τζόχ.
Σενάριο του κινέζου Κω-Σήμ.
Συν-σκηνοθεσία - συμπαραγωγή - πρακτόρευση από τον ανατολικογερμανό Ίντρα Κρόκους και τον δυτικογερμανό Φον Τσίμενς.
"Εφιάλτης στο δρόμο"
Παγκοσμιοποιημένο έργο τρόμου.
Παραγωγή-Εκμετάλλευση: Τζογαδόρ Τοκογλύφ.
Σενάριο-σκηνοθεσία: Μιλτόν Φριντμάν - "Chicago boys".
Πρωταγωνιστούν: Σταντ Πούρς, Φίτς Φίτς και Μουντ Μούντις.
Κομπάρσοι: ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, ΗΠΑ.
"Υποψήφιος μάγος"
Μονοπρόσωπη stand-up-comedy του GAP με τραγικά μηνύματα.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ
"Με το ζόρι μαζί"
Ταινία με πολύ σασπένς, ενδιαφέρουσα πλοκή και πλήθος ανατροπές.
Παίζουν στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και της νέας Νέας Δημοκρατίας.
= = = = = = = = = = = = = = = = = =
[¹] Πέτρες δεν συνιστώ να πάρετε, κι ας τό 'πε ο πρωθυπουργός. Δεν νομίζω ότι προσιδιάζουν -ακόμα τουλάχιστον...- στην περίπτωση, ούτε ταιριάζουν σε "χρονιάρα" μέρα...
[²] Ο κατάλογος είναι ανοιχτός για τις δικές σας προτάσεις ταινιών!

5.8.11

Τσοβόλας-Λαγκάρντ σημειώσατε "Χ"
ή... «το φεγγάρι κύκλους κάνει»...

Όπως έχω επανειλημμένα σημειώσει εδώ, ένα απλό "μέντιουμ" είμαι, ένας "διάμεσος" μεταξύ όντων (ανθρώπων, ζώων κλπ υπάρξεων) και της κρυστάλλινης σφαίρας μου.
Τα λεγόμενα "ζώδια"[*] για μένα μόνο επικουρικό ρόλο παίζουν. Είναι απλώς ένας τρόπος κωδικοποίησης ανταλλαγής μηνυμάτων με την σφαίρα.
Μηνύματα που συνήθως είναι ερωτήματα από μένα και απαντήσεις από την αγαπημένη μου σφαίρα. [Αλλά καμμιά φορά και το αντίστροφο, όταν αυτή η αιθέρια ύπαρξη θέλει να μέ ζορίσει...]
Ένα τέτοιο ερώτημα μού πρόκυψε χτες.
Διάβασα ότι η κα Λαγκάρντ, το νέο "αφεντικό" του Διεθνούς ...ΝεκροΤαφείου μετά τον πεταχτούλη Στρωσκάν, αντιμετωπίζει βαριά κατηγορία πως όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (ενάμισυ μήνα πιο πριν δηλαδή και πίσω) με μιά της αμφιλεγόμενη απόφαση «κατάφερε» να εισπράξει κάποιος[**] ένα τεράστιο ποσόν ...γαλλικά ευρόπουλα.
Που, εντελώς τυχαία βέβαια, αυτός ο κάποιος τύχαινε να είναι στενός φίλος και οικονομικός υποστηρικτής του Νικολά(ου) Σαρκοζί(ου), του ...μισο-έλληνα Προέδρου της Γαλλίας.
Ως εκεί... «καλά»... Το γνωστό κόλπο των συνήθων -και διεφθαρμένων- πολιτικάντηδων θυμίζει: Δεν παίρνουν οι ίδιοι τα λεφτά αλλά κάποιος άλλος φίλος τους που καταξοδεύτηκε για να γίνει η προεκλογική τους εκστρατεία...
Η δήλωση της κας Λαγκάρντ [ελληνιστί: Φρουρού!] ήταν που μού γέννησε το ερώτημα.
Είπε ότι κανέναν νόμο δεν παρέβη αλλά έπραξε σύμφωνα με την συνείδησή της!
Ως υπουργός Οικονομικών είχε κάθε τυπικό δικαίωμα να πάρει τέτοια απόφαση.
"Αστραπή" έπεσε στο κεφάλι μου!
Κάτι ταρακουνήθηκε αλλά αόριστα.
Κάτι θυμήθηκα, συγκεχυμένα όμως.
Κατάφυγα λοιπόν στην σφαίρα να μού τό ξεκαθαρίσει.
Θόλωσε για λίγο, κάτι "έπαιζε" μέσα, και έστειλε το απαντητικό μήνυμα:
Τη δήλωση Τσοβόλα -τάλε κουάλε- σού θύμισε. Στο Ειδικό Δικαστήριο.
Έπραξε σύμφωνα με την συνείδησή του!
Ως υπουργός Οικονομικών είχε κάθε τυπικό δικαίωμα να κάνει την ρύθμιση των (τεράστιων) χρεών Καλκάνη.
Το ότι τύχαινε ο κ. Καλκάνης να είναι ιδιοκτήτης της "ρόζ βίλλας", όπου ο -τότε- πρωθυπουργός Αντρέας Π. έβρισκε καταφύγιο με τον παράνομο -τότε- ερωτά του, δεν ήταν η αιτία για την, τόσο ευνοϊκή για τον μεγαλο-οφειλέτη του Δημοσίου, απόφασή του.
Το ότι μόνον του κ. Καλκάνη ρύθμισε έτσι τέτοιο χρέος, δεν ήταν παράνομο.
Και τα περί "ρόζ βίλλας" μπορεί να τά ήξερε ...όλη η Ελλάδα, αυτός όμως δεν "σκάμπαζε γρύ" και άρα δεν ήταν δυνατόν να είχαν επηρεάσει την απόφασή του.
Φαίνεται πως, στην ευρωπαϊκή «οικογένεια», το ..."φεγγάρι" νομότυπων, ευνοιοκρατικών όμως..., αποφάσεων υπουργών Οικονομικών έχει κύκλο 25 ετών!
************************
[*] Κάθε ώρα γεννιούνται στη Γή κάπου 7.000 μωρά και εκατοντάδες χιλιάδων άλλα πλάσματα. Δεν είναι δυνατόν -ή έστω και ελαχιστότατα πιθανόν- ο αντίστοιχος "αστερισμός", από τον οποίο φαίνεται να περνάει ο ήλιος, ο ..."ωροσκόπος" και κάποιοι από τους γύρω από τον ήλιο πλανήτες και δορυφόρους να ασχολούνται και να καθορίζουν την μοίρα τόσων υπάρξεων ταυτόχρονα.
Έχουν σπουδαιότερες "δουλιές" να κάνουν...
[**] Tο ότι αυτός ο κάποιος ονομάζεται ...Ταπί είναι απόλυτα συμπτωματικό! Διότι το Γαλλικό Δημόσιο είναι που έμεινε ...ταπί πληρώνοντάς του κάπου 250.000.000 (διακόσια πενήντα εκατομμύρια) ευρά με την απόφαση της Λαγκάρντ.

Από το "νερό του Καματερού"
στο ...θαυματουργό "οζονισμένο"


Στα μέσα της δεκαετίας του '60 είχε εμφανιστεί ένας τύπος ονόματι Καματερός, που έφτιαξε ένα παραμύθι ότι το νερό της πηγής σε ένα κτήμα του προλάμβανε αλλά και θεράπευε τον καρκίνο.
Δεν τό πουλούσε, δωρεάν τό έδινε. Λόξα του ήταν.
Ο μεγάλος ...τζερτζελές άρχισε όταν τόν «ανακάλυψε» το "Συγκρότημα Λαμπράκη" (που αργότερα, ίσως λόγω ...αυτογνωσίας, μετονομάστηκε σε ...ΔΟΛ-ιο) και τόν πρόβαλε "τεχνηέντως" από την μεγαλύτερης κυκλοφορίας πανελλήνια εφημερίδα του.
Πήραν εντελώς αέρα τα μυαλά του Καματερού από το πλήθος των εύπιστων που πρόσφευγαν σ' αυτόν (έστω και με τη "αθώα" σκέψη «και τί χάνουμε;») και μοίραζε νερό με ...βυτίο που τό γέμιζε όχι πλέον από την ...θαυματουργή πηγή του -που είχε μικρή παροχή και δεν επαρκούσε για τόση ζήτηση, η οποία είχε πάρει διαστάσεις υστερίας με την ...βοήθεια του "Σ.Λ."!- αλλά από το ...δίκτυο ύδρευσης. Θαυματουργό νερό που είχε πλέον ...επεκτείνει τη δράση του και γιάτρευε-προλάμβανε πολλές άλλες αρρώστιες εκτός από τον καρκίνο...
Γελοιοποιήθηκε εντέλει βέβαια, όπως και το "Συγκρότημα" για λίγο, αλλά το παραμύθι κυριάρχησε για κάποιους μήνες στον τότε Τύπο.
Αυτή η ιστορία μού ήρθε στο μυαλό βλέποντας στην τηλεόραση διαφήμιση -μεγάλης διάρκειας, άρα και μεγάλου κόστους!- για συσκευές "οζονισμού" του νερού.
Μιά ΔΙΑΦΟΡΑ:
Ο Καματερός μοίραζε δωρεάν το ...θαυματουργό νερό του. Μόνον το "Σ.Λ." κέρδισε από τα φύλλα που «τσίμπησε» προβάλλοντας το παραμύθι.
Οι συσκευές του ...θαυματουργού "οζονισμού" πουλιούνται. Και μάλιστα πανάκριβα κατά την ταπεινή άποψή μου, ενσωματώνοντας στην τιμή, πέρα από τα αναμενόμενα μεγάλα κέρδη λόγω "πλύσης εγκεφάλου", και το μεγάλο κόστος διαφήμισης.
Μιά ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ:
Όπως και το "νερό Καματερού", έτσι και ο οζονισμός διαφημίζεται ότι προλαμβάνει σχεδόν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν...
Από τη σιλουέττα σας, που την κάνει ελκυστική, έως την κούραση που τήν εξαφανίζει, τα δόντια σας που τά προστατεύει ή κάπως έτσι... Αλλά φέρνει και πλήρη ευεξία κι ούτε θυμάμαι πόσα άλλα, πολύ επωφελή κατά την διαφήμιση.
Προλαμβάνει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν...
Εκτός από την μαλακία που θα κάνετε αν αγοράσετε την σχετική συσκευή.
Αυτή δεν τήν προλαμβάνει...

2.8.11

Δικά του είναι τα λεφτά!
Ό,τι θέλει τά κάνει, ρέ!


Ποιός αποκάλεσε τον πρωθυπουργό "ψεύτη" για την ...διάσημη πλέον φράση του: «Υπάρχουν λεφτά!»;;;
Να τιμωρηθεί αμέσως και αυστηρά!
Βεβαίως υπάρχουν λεφτά!
Παραπολλά λεφτά!
Κρατικά λεφτά!
{δηλ. δικά μας...}
Αλλά ο ...Protos πλέον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, μάλλον έχει αυξημένο κάπως αίσθημα ιδιοκτησίας, θεωρώντας ότι είναι δικά του και... «ό,τι θέλει τά κάνει»...
Γιαυτό, όπως αποκαλύφτηκε, πριν δυό βδομάδες εκχώρησε {"κατάθεσε" τό λένε επισήμως} 140 κρατικά εκατομμυριάκια σε μιά μέρα, αλλά και άλλα εκατομμυριάκια πιό πριν και πιο μετά, στην Proton Bank του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη παρά την -έγγραφη- αντίρρηση 2 διευθυντών της Τράπεζας Ελλάδας, διότι είχε ξεπεραστεί το θεσμοθετημένο όριο του 50% των ίδιων κεφαλαίων της ΡΒ και παρότι η Τράπεζα αυτή ήταν υπό έλεγχο εδώ και μήνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα ...πταισματάκια.

Γειά σου Βαγγέλαρε! Είσαι και ο ...Protos!
Λαυρ. Λαυρ., 39
Ανερχόμενος αστήρ
του Χρηματιστήριου (2000+)
Βαγγ. Βεν., 54
Ανερχόμενος αστήρ
του ΠΑΣΟΚ (1978+)